Kommission: Uduelige offentlige ledere skal fyres

En af Ledelseskommissionens anbefalinger er lavere tolerance over for dårlig ledelse.

Allan Søgaard Larsen, er formand for Ledelseskommissionen, og han mener, at offentlige ledere skal fyres, hvis de ikke magter opgaven. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Hvis ledere i det offentlige ikke magter deres opgave, skal der omgående gribes ind. Hjælper det ikke, bør de afskediges.

Sådan lyder den kontante anbefaling fra formanden for regeringens ledelseskommission, tidligere Falck-topchef Allan Søgaard Larsen, skriver finans.dk.

- Viljen til at konfrontere det ubehagelige er simpelthen mindre i det offentlige end i det private. Vi siger ikke, at ledere skal afskediges, så snart de ikke leverer varen, siger han.

Ledelseskommissionen er nedsat af regeringen og skal skabe en bedre ledelsespraksis. Resultatet ventes fremlagt i næste måned, og en af anbefalingerne til regeringen vil være en langt lavere tolerance over for dårlig ledelse.

Allan Søgaard Larsen henviser bl.a. til en ny stikprøve blandt 1.800 chefer i det offentlige. Her svarer kun hver femte leder ja til, at der i deres organisation er tradition for at afskedige ledere, som konsekvent underpræsterer.

- Det er ikke nødvendigvis objektivt korrekt, men sådan forholder det sig set med ledernes egne øjne. Det er tankevækkende, at så få svarer ja, siger formanden.

Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig forvaltning på Syddansk Universitet, genkender problematikken.

- Det skyldes nok, at man undervurderer ledernes betydning og måske er lidt for konfliktsky, siger han.

Facebook
Twitter