Kommunerne til regeringen: Kontanthjælpsloftet river folk fra hus og hjem

Der er alt for stort pres på de billige boliger herhjemme til, at vi kan undgå flere hjemløse, siger Kommunernes Landsforening.

Mange danskere risikerer at ende i køen af hjemløse, der er på jagt efter en billig bolig, mener KL. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Kommunerne ser store problemer i regeringens nye "moderne" kontanthjælpsloft.

Høringen af lovforslaget er netop overstået, og Kommunernes Landsforening, KL, kritiserer i skarpe vendinger lovforslaget for, at "føre til flere udsættelser og dermed også flere hjemløse".

Det fremgår af høringssvaret.

- Det er ikke raketvidenskab, at når man sætter tusindvis af borgere meget langt ned i ydelser, så vil der også være mange, der ikke kan betale deres husleje, og dermed må flytte fra hus og hjem, siger Jacob Bundsgaard, formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg og borgmester i Aarhus.

Billige boliger søges

Regeringen indfører det moderne kontanthjælpsloft i forsøget på at få flere folk i arbejde. De mener, at der skal et større incitament til at få et job. Den logik forstår Jacob Bundsgaard, men man overser bare en enkelt ting, siger han.

- Kommunerne er enormt pressede, fordi der stort set ikke er nogen billige boliger tilbage på markedet. Vi oplever jo, at der kommer rigtig mange flygtninge i øjeblikket, så konkurrencen om at få en er stor, siger han og fortsætter:

- Løsningen er, at regeringen enten sikrer, at man har råd til at blive i sin bolig, eller at man får skabt flere meget billige boliger - ellers risikerer man, at rigtig mange bliver henvist til herberg og væresteder.

Det nye kontanthjælploft forventes at træde i kraft 1. april, men har først virkning fra 1. oktober.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1099056576811532

Facebook
Twitter