Koncernchef forlader Nordea for at gå på pension som 60-årig

Casper von Koskull fortsætter, indtil der er fundet en afløser.

Casper Von Koskull er den seneste i rækken, der vælger at forlade banken i år. Arkivfoto. (Foto: Lehtikuva © Scanpix)

Der har været mange ledelsesskift i Nordea det seneste halve år, og nu har den nordiske storbanks koncernchef, Casper von Koskull, også besluttet sig for at sige farvel.

Han vil gå på pension, skriver Nordea i en pressemeddelelse. Senest ved udgangen af 2020.

- Casper von Koskull fylder 60 i 2020 og har ønsket at gå på pension efter en lang og intens karriere i bankverdenen, lyder det.

58-årige Casper von Koskull kom til Nordea som chef for Nordeas Wholesale Banking i 2010 og blev koncernchef i 2015. Inden da havde han haft en længere karriere i andre større banker, blandt andet Citibank, UBS og Goldman Sachs.

Nordea oplyser, at processen med at finde en afløser for Casper Von Koskull er igangsat. Dog vil banken ifølge Ritzau ikke be- eller afkræfte, om der er bestemte kandidater i kikkerten.

Koncernchef fortsætter arbejdet

Bestyrelsesformand Torbjörn Magnusson og Casper Von Koskull udtaler i et fælles citat fra pressemeddelelsen, at arbejdet fortsætter fra deres hånd, indtil der er fundet en kandidat, der kan afløse koncernchefen.

- Nordea er gået ind i en spændende fase i sin udvikling af forretningen, og vi ser allerede nogle positive resultater af vores øgede fokus på kunderne og af brugen af de første digitale værktøjer, vi har udviklet på den nye, moderne platform.

- Vi ser frem til sammen at fortsætte det intensive arbejde med at øge vores kundetilfredshed, effektivitet og forretningsmomentum yderligere, indtil den nye koncernchef, der skal udvikle banken for fremtiden, er fundet, og vi kan sikre en god overlevering.

Flere har forladt Nordea

Den nordiske storbank har mistet flere ledende skikkelser i 2019. Efter generalforsamlingen i februar stoppede daværende Björn Wahlroos som bestyrelsesformand i Nordea, og i maj måned besluttede risikochef, Julie Galbo, sig for at sige op.

Årsagen til Julie Galbos beslutning blev ikke beskrevet af Nordea, men fratrædelsen skete midt i en periode, hvor banken blev efterforsket for, om der var gjort nok for at stoppe hvidvask.

Som andre nordiske banker har Nordea været involveret i sager, hvor der er rejst mistanke om hvidvask gennem bankens filialer. Ved regnskabet for første kvartal i år valgte Nordea i den forbindelse at lægge 709 millioner kroner til side til en forventet bøde.

Nordea er den største bank i Norden. I 2018 landede banken et overskud på 23 milliarder kroner, men topchef Casper von Koskull var ikke tilfreds. Regnskabet viste, en tilbagegang på 5 procent på toplinjen, og nettorenteindtægterne faldt med 7 procent.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk