Koncertarrangør : Svindelmistænktes interesse skyldtes Prince

Den svindelmistænkte Sanjay Shah var vild med Prince - og var derfor interesseret i at købe hans koncertarrangør.

Den svindemistænkte Sanjay Shah var fan af popstjernen Prince - og det fik ham til at interessere sig for investere penge i en dansk koncertarrangør (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Det var en interesse i blandt andet den nu afdøde amerikanske megastjerne Prince, der lå til grund for, at den hovedmistænkte i milliardsvindlen mod Skat, Sanjay Shah, sidste sommer købte sig ind i den danske koncertarrangør ICO Concerts.

- Kort fortalt forstod vi baggrunden for deres interesse udelukkende var omkring internationale artister som f.eks. Prince, skriver Pernille Møller Pedersen, direktør i ICO Concerts, i en mail til DR Nyheder.

Mens svindlen mod Skat, der har kostet statskassen samlet 12,3 milliarder kroner, var i fuld gang, fik ICO Concerts sidste sommer en henvendelse fra et investeringsselskab i London.

Se et kort indslag om Sanjay Shah og hans forhold til Prince:

Ville købe aktiepost

Investeringsselskabet var interesseret i at købe en aktiepost i den danske koncertarrangør, der herhjemme er kendt for at stable koncerter i blandt andet DRs koncerthus, Forum og Parken med navne som Justin Bieber og Leonard Cohen på benene.

Internationalt var ICO Concerts, ifølge musikmagasinet Gaffa, verdensomspændende koncertarrangør for Prince indtil hans død i foråret.

I flere interviews har Sanjay Shah fortalt om, hvordan han var stor fan af den amerikanske megastjerne, og hvordan det i to omgange – første gang i London i 2014 og anden gang i Dubai i 2015 – lykkedes ham at arrangere koncerter med Prince til fordel for Shahs egen velgørenhedsorganisation, Autism Rocks.

Annullerede aftale

DR Nyheder har spurgt ICO Concerts om, hvorvidt den danske koncertarrangør har samarbejdet med Sanjay Shah og hans organisation, Autism Rocks, i forbindelse med koncerterne i London og Dubai. Men virksomheden har ikke svaret på DR Nyheders spørgsmål.

Sanjay Shah købte sig i august sidste år ind i ICO Concerts gennem et holdingselskab på Caymanøerne. Da anklagerne mod ham kort tid efter begynder at rulle i pressen, annullerer ICO Concerts aftalen med ham:

- Da vi i medierne sidste år efterfølgende kunne læse om Sanjay Shah, kunne vi i nogle af artiklerne læse, at investorselskabet muligvis havde været kontrolleret af en person, som var mistænkt for milliardsvindel, og på den baggrund fik vi handlen annulleret, skriver Pernille Møller Pedersen.

Via sin britiske medierådgiver, Jack Irvine, bekræfter Sanjay Shah, at hans interesse i ICO handlede om Prince:

- ICO Concerts er en koncertarrangør, som Sanjay investerede i i 2015, og som ledes af nu afdøde Prince's tour manager. Han er tilfældigvis en dansker og firmaet er dansk, skriver han i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Facebook
Twitter