Konkurrencen på hurtige lån bliver sat under lup

Hurtige, men dyrere SMS- og kviklån er blevet populære. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sætter lup på dem

Kviklån. SMS-lån. Mikrolån. Kært barn har mange navne, men fælles for de nye hurtige og populære lånetyper er, at de dels er dyrere end alternative lån, dels mangler der et samlet overblik over markedet.

Det vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gøre noget ved, og har derfor sat lup på de nye låntyper.

- Flere og flere forbrugere optager kviklån, selv om det ser ud til, at de er dyrere end alternative lån. Vi vil blandt andet undersøge, hvor nemt det er at købe kviklån og i hvilke situationer, forbrugerne ansøger om lånene, siger Niels Enemærke, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Der eksisterer intet samlet overblik over konkurrencesituationen på markedet for kviklån i Danmark.

- Det vil undersøgelsen give, så det bliver muligt at vurdere, om der er behov for forbedringer på markedet til gavn for forbrugerne, siger han.

Kviklån er en forholdsvis ny forbrugslåntype, der eksempelvis bliver markedsført som SMS-lån, hurtig lån og mikrolån. Efterspørgslen efter kviklån har været høj og er fortsat stigende, viser indberetninger til Forbrugerombudsmanden.

Danskerne lånte minimum 100 millioner kroner i kviklån i 2013.

Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen opfordrer både udbydere af kviklån og forbrugere, der har erfaringer med kviklån til at komme med input til undersøgelsen.

/ritzau/