Konkurrenten redder dansk tøjikon fra konkurs

Tøjmærkerne Bruuns Bazaar og BZR er blevet købt af koncernen Hanssen Brands A/S og undgår dermed konkurs.

Bruuns Bazaar har i mange år fremvist kollektioner - og det kan tøjfirmaet nu blive ved med. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Tøjmærkerne Bruuns Bazaar og BZR er blevet reddet på målstregen.

Tidligere på måneden meddelte de ellers, at de efter 22 år i den danske tøjverden måtte indgive konkursbegæring, men det har koncernen Hanssen Brands A/S sat en stopper for.

Hanssen Brands, som blandt andet er storaktionær i IC Group A/S, overtager nemlig både Bruuns Bazaar og BZR, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

- Bruuns Bazaar er et skandinavisk ikon på den internationale modescene - en dygtig repræsentant for den stilrene, klassiske og sensuelle nordiske design-dna.

De to tøjmærker skal ikke alene have lov til at overleve, men også til at vokse sig stærkere, lyder det.

- Vores ambition er at udvælge de helt rigtige samarbejdspartnere, der formår at drive Bruuns Bazaar og BZR videre med respekt for både det, som kunderne forventer af kvalitet og udtryk og den ånd, som Bjørn og Theis Bruun skabte.

Bruuns Bazaar var en del af Scandinavian Designers Gruppen, hvor mærkerne Baum und Pferdgarten og Six Ames også hører hjemme. Men de var ikke berørt af den mulige konkurs.

/ritzau/

Tøjmærkerne Bruuns Bazaar og BZR er blevet reddet på målstregen.

Opslået af DR Nyheder på 30. marts 2016