Tema Bidragssatser

Konkursramte andelsforeninger giver Nykredit fremgang

Nykredit øger sit resultat voldsomt i første halvår ikke mindst efter at have vundet over to andelsforeninger.

Nykredit har tjent 5,4 mia. kr. i det første halvår af 2017. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Nykredit har tjent 5,4 milliarder kroner i første halvår. Det er en voldsom stigning i forhold til samme periode sidste år. Dengang lød resultatet på 1,8 milliarder kroner.

Den voldsomme stigning er båret frem af vækst i den normale bankforretning samt markant medvind på mere tekniske områder.

Koncernen har kunnet tilbageføre 448 millioner kroner fra kontoen, hvor penge er sat til side på tab til udlån. Og så er der en gevinst fra "udgående derivattyper" på 1,4 milliarder kroner.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

Sidstnævnte henviser til sager mod to andelsforeninger.

- Vi fremlægger i dag det bedste halvårsresultat, Nykredit hidtil har præsteret.

- Der er vækst, kundetilgang og øget aktivitet i både Nykredit Bank og Totalkredit - og samtidig formår vi at sænke vores omkostninger.

- Det viser, at vores arbejde på at gøre Nykredit mere kundeorienteret, mere effektiv og mere rentabel virker, skriver administrerende direktør Michael Rasmussen i regnskabet.

Nykredit, der i regnskabet hæver sine forventninger til hele året, beretter, at der har været medvind på alle cykelstier.

Dertil kom, at Nykredit kunne afslutte sager om to store andelsforeninger, Duegaarden og Hostrups Have, som koncernen have lånt penge til.

- Samtidig udviklede nedskrivninger på udlån, inklusive den positive løsning af to større sager vedrørende andelsboligforeninger, sig særligt positivt i første halvår, noterer Nykredit sig om udviklingen.

Det er ikke småpenge, Nykredit har tjent på at afslutte sagen mod de to andelsforeninger.

- Kuratorerne i konkursboerne AB Hostrups Have og AB Duegården har i første halvår afstået andelsboligforeningernes ejendomme.

- Nykredit, der er hovedkreditor i konkursboerne, har i forlængelse heraf kunnet indtægtsføre i alt en milliard kroner i koncernens halvårsregnskab. Indtægten vedrører tidligere regnskabsførte tab på udlån og swaps, skriver Nykredit.

/ritzau/