Anonym operatør: Dating-ofre er for dumme

Operatøren har tjent penge på at holde håbefulde mænd for nar på falske datingsider.

- At man kan være så dum, at man oprigtig tror på én, som hele tiden taler uden om og ikke vil have ens telefonnummer. Det ville jeg fatte mistanke til.

Sådan siger en af de chatoperatører, der gennem længere tid har tjent penge på at snyde kærlighedssøgende mænd på nettet.

De intetanende mænd tror, de chatter med interesserede kvinder. Men bag de falske profiler sidder i virkeligheden et stort netværk af chatoperatører og besvarer de mange beskeder, der koster op til ti kr. stykket.

- Det gælder om at holde gang i mændene, for de betaler, for de beskeder de sender, til det de tror er kvinder. Mange af dem håber på at finde kærligheden, men inderst inde er det jo bare mig, der sidder og tjener penge, siger operatøren, der ønsker at være anonym.

De kan lige så godt knalde en luder

DR’s forbrugerprogram Kontant fortalte første gang om de falske datingsider i december. Her medvirkede et af ofrene for det udspekulerede datingbedrag.

Han søgte kærligheden på siden Matchclub.dk, men måtte sande, at han blev snydt. Den type historier har givet operatøren dårlig samvittighed.

- Det er der, jeg føler, at det rammer mig lidt hårdere at sidde og lyve dem op i ansigtet. Egentlig er jeg pisseligeglad med de mænd, der bare skal have lidt sex, for de kan lige så godt gå ned og knalde en luder. Det er mere dem, der måske aldrig rigtig har haft en kæreste og prøver at finde en, siger operatøren.

Sider lukket ned

Han siger, at han ikke længere ønsker at tjene penge på dating-svindlen, og under alle omstændigheder kommer den anonyme operatør til at finde et nyt job, da ledelsen bag de falske datingsider har meddelt medarbejderne, at siderne lukkes grundet negativ omtale i pressen.

Firmaerne er registreret i Holland, hvor myndighederne samtidig er gået ind i sagen og har ransaget flere adresser efter afsløringerne i Kontant og det hollandske tv-program De Monitor.

Se ”Kontant special: Det store datingbedrag II” i aften 20.45 på DR1.