Bagmand og direktør dømt for at bedrage brudepar på stribe

Flere brudepar mistede op mod 100.000 kr. og måtte vinke farvel til deres stort anlagte bryllupsfest på Ocean Club.

Ocean Club slog på at kunderne kunne holde fest i lækre, maritime omgivelser ved vandet.

En 30-årig kvinde og en 45-årig mand blev mandag kendt skyldige ved Københavns Byret i en sag om bedrageri på restaurationen Ocean Club i Københavns Nordhavn.

De to stod tiltalt for i alt 26 forhold om bedrageri af særlig grov karakter for et samlet beløb på 1,6 millioner kroner. Begge de dømte nægtede sig skyldige i alle anklager.

Den kvindelige direktør for Ocean Club blev idømt tre måneders betinget fængsel, mens den 45-årige Mike Hagh blev idømt halvandet års fængsel her af tre måneder ubetinget samt 200 timers samfundstjeneste.

Fik ødelagt deres livs fest

Sagen kom frem, da DR’s forbrugerprogram Kontant i foråret 2018 afslørede svindlen i programmerne 'Snydt for vores drømmebryllup'. Her viste interne dokumenter fra Ocean Club, hvordan der var lavet en lang række dobbeltbookinger hen over foråret og sommeren 2018.

Ledelsen bag Ocean Club bookede flere fester på de samme datoer velvidende, at der kun kunne afholdes ét arrangement ad gangen i lokalerne i Københavns Nordhavn.

Konsekvensen var, at flere brudepar fik aflyst eller flyttet deres fest med få dages varsel. Flere havde betalt op imod 100.000 kroner for det, der skulle være deres livs store fest. De fik enten en skrabet udgave af en fest på en tapasbar i et lokalt storcenter eller slet ingen fest, og pengene var væk.

Stod frem på tv

Den nu dømte direktør stod frem i Kontants programmer og fortalte om sin rolle i sagen og bedyrede, at det ikke var hende selv, men derimod Mike Hagh, der orkestrerede den systematiske svindel.

Direktøren hævdede, at hun udelukkende var indsat som direktør, fordi hun kunne skaffe en spiritusbevilling til Ocean Club, og at hun intet vidste om det svindelnummer, der var i gang.

En forklaring som flere af de berørte brudepar havde svært ved at tro på, og dagens dom slår fast, at også hun havde et ansvar i sagen.

Kendt skyldig i alle forhold

Mens den tidligere direktør blev dømt for en mindre del af de 26 forhold, blev Mike Hagh - der tidligere hed Meik Pizziuti - kendt skyldig i dem alle. Den 45-årige bagmand har ikke alene nægtet sig skyldig i alle anklager. Over for Kontant afviste han pure, at han overhovedet havde noget med Ocean Club at gøre, men dagens dom sætter en tyk steg under hans engagement i bedrageriet.

Ud over fængselsstraffen blev de to dømte også pålagt at betale erstatning til de mange forurettede.

Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om sagen skal ankes til landsretten.

- Dommen ligger lidt under det, jeg havde påstået, så nu vil jeg gennemgå dommens præmisser, og så skal der tages stilling til, om den eventuelt skal ankes til landsretten, siger specialanklager Kirsten Marie Fog Pedersen fra Københavns Politi.

De to dømtes har ligeledes ubedt sig betænkningstid med hensyn til, om de ønsker at anke deres dom.