Berygtet dansk svindler sporet til Spanien

Kontant er i hælene på en af Danmarks mest berygtede svindlere, der tilsyneladende fortsætter sin kriminelle adfærd i ferieparadiset på den spanske solkyst

- Jeg fik ødelagt nogle ting af flyttemanden, da vi flyttede herned. Han sagde så, han ville betale for en advokat, og det var jo et flot tilbud.

Sådan fortæller den danske kvinde Signe, der ikke ønsker sit efternavn frem, da Kontant møder hende i Sydspanien. Manden, der tilbyder at betale for en advokat, præsenterer sig som Tino El’tinus.

Det møde ender med at koste den enlige mor 80.000 kr., som hun har tjent ved at sælge alle sine værdier, før hun flytter til Spanien. Signe er rendt ind i en af Danmarks største svindlere, der i mere end 15 år har snydt og bedraget folk i hobetal.

En eller anden må stoppe ham

Nu huserer han tilsyneladende på den spanske solkyst. Flere af ofrene for hans seneste svindelnumre har skrevet til Kontant og fortalt, at han – som i Signes tilfælde – har franarret dem i titusindvis af kroner.

- Jeg fandt så han pas og fandt ud af, at han i virkeligheden hedder Casper Rieper-Holm, fortæller hun.

Googler man det navn, vælter det frem med svindelhistorier og flamboyante dæknavne.

Casper Rieper-Holm har blandt meget andet udgivet sig for at være søn af den danske forretningsmand og milliardær Michael Goldschmidt, kaldt sig Casper Peter George Peterson, da han gav den som redningsmand for håndboldklubben Slagelse FH, udgivet sig for at være repræsentant for en rig jødisk fond og sågar søn af Thorkild Thyrring.

Men det er løgn fra ende til anden, og de mennesker, han snører, ser aldrig en krone, men ender i flere tilfælde med at hænge på ubetalte regninger for tusindvis af kroner.

Signe tvivler på, at hun får sine penge igen, så nu advarer hun andre mod den danske charlatan.

- Han skal stoppes. En eller anden må stoppe ham, siger hun.

Undersøges af spansk politi

En række kilder bekræfter overfor Kontant, at Casper Rieper-Holm har fået inddraget sit pas i Sydspanien. Han skal møde op i den lokale ret hver 14. dag, mens politiet undersøger flere verserende sager.

Casper Rieper-Holm har ikke selv udtalt sig til danske medier i over 12 år. Men han er et kendt ansigt flere steder på solkysten, og Kontant taler med en række personer, der har mødt ham.

- Jeg er ret sikker på, at han er i Malaga, siger Signe.

Se ”Kontant: Jagten på den forsvundne svindler” torsdag 21.00 på DR1.

FacebookTwitter