Berygtet VVS’er svindler sine kunder og møder leverandører med dødstrusler

Kontant har tidligere fortalt om manden, der nu kører videre i et nyt firma med sin søn i rollen som direktør.

Da tømrer Hans Christian Radich og to andre håndværkere tog ud for at få deres penge, kom Kasper Petersen ud bevæbnet med bat og kniv og truede med at slå dem ihjel.

Udbetalingen af feriepenge og begrænsede muligheder for at rejse har for mange boligejere åbnet muligheden for at renovere og bygge om. Men det kan være en risikabel affære at lukke en håndværker ind i sit hjem.

Det kan Martin Buch fra Amager tale med om. Da han skulle have skiftet rør i sin krybekælder, blev firmaet Salkin VVS sat på opgaven, men det har siden vist sig, at firmaet kun skiftede to rør og nøjedes med at sætte ny isolering på de resterende rør. Pris 61.000 kroner.

- Det har taget lang tid og krævet meget kommunikation. Regningerne har været større end forventet, men jeg har ikke haft mistanke om, at det, de lavede, ikke var i orden, siger Martin Buch.

Bedrageriet bliver afsløret, da DR’s forbrugerprogram Kontant får en henvendelse fra den tidligere lærling i Salkin VVS Jamal Ali El Masri, der selv blev snydt for løn i den periode, han var ansat.

- Han snyder alle. Bedrageribedrageri, fup, ekstra fakturaer og ekstra timer. En kunde fik en regning på 100.000 kroner for noget arbejde, man kunne have lavet for 30-40.000. Arbejdet blev ikke lavet ordentligt. Det var fup og snyd, fortæller Jamal Ali El Masri.

Da isoleringen bliver pillet af, kommer de gamle rør til syne. De hvide pexrør i højre side er dem, der er skiftet

Kontant har bedt rådgivende bygningsingeniør Morten K. Mathiasen vurdere arbejdet i krybekælderen, og han er ikke i tvivl.

- Det er absurd. Det er jo over en uges arbejde for én mand kun for at skifte de enkelte rør. Det er maksimalt én dags arbejde, siger Morten K. Mathiasen, og Martin Buch står nu med en halvfærdig krybekælder.

- Det irriterer mig helt grænseløst. Jeg har jo ikke en kinamands chance for at finde ud af, hvad sådan en VVS’er laver i min kælder, siger han.

Får opgaver via sider på nettet

Men han er ikke alene. Margot Hansen, der bor på Islands Brygge, er også endt i et mindre byggemareridt med Salkin VVS og stod i over fire måneder med et badeværelse uden håndvask og vand.

- Der manglede at blive sat et skab op med en vask i med et armatur på, og så skulle jeg have et nyt blandingsbatteri i bruseren, siger hun.

Hun fandt Salkin VVS via formidlingssiden Håndværker.dk, der tilbyder kunderne, at de kan indhente tilbud fra deres ”prisvindende håndværkere” og troede sig på sikker grund.

- Jeg betalte Salkin et forskud på 15.000 kroner, men der skete ikke noget. Så jeg kontaktede Håndværker.dk, fordi det var dem, der anbefalede firmaet, og jeg syntes, der var noget uldent ved det. Men Håndværker.dk sagde, at firmaet var ok, og at det var helt normalt, at betale et forskud, siger Margot Hansen.

Men siden fik hun ikke fået andet end dårlige undskyldninger fra Salkin VVS, der blandt andet påstod, at de havde leveret skab og vask, men at nogen måtte have stjålet det fra Margot Hansens opgang.

En meget beklagelig fejl

En tredje kunde, der også føler sig snydt, er Malte Toft-Nielsen. Han forudbetalte Salkin VVS 50.000 kroner for at lave nyt badeværelse, men da pengene var brugt, havde håndværkerne kun formået at rive det gamle badeværelse ned og lave hul i gulvet ned til underboen.

Malte Toft-Nielsen fandt Salkin VVS via formidlingssiden 3Byggetilbud.dk.

- Man kan blive i tvivl, om det overhovedet er VVS-folk, der går og laver de her ting, siger Malte Toft-Nielsen.

Han afbrød samarbejdet, da han var usikker på, om Salkin VVS kunne løfte opgaven, og det nye VVS-firma måtte da også udbedre flere skader og dårligt udført håndværk.

Ligesom Margot Hansen benyttede også Malte Toft-Nielsen en formidlingsside. Han fandt Salkin VVS via 3Byggetilbud.dk, der efter eget udsagn er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver. De hævder, at de håndværkere, de henviser til, er autoriserede. Men det glippede i forhold til Salkin VVS.

- Der er sket en fejl, for vi har ikke dokumentation på deres VVS-autorisation. Vi har været systemet igennem, og vi kan ikke finde den autorisation. Så der er sket en meget beklagelig fejl, siger kommunikationschef i 3Byggetilbud Maria Karlsen.

Håndværker.dk har nu ligesom 3byggetilbud.dk stoppet samarbejdet med Salkin VVS og fjernet firmaet fra deres hjemmeside.

En aktindsigt ved Sikkerhedsstyrelsen viser, at Salkin VVS i en kort periode på et halvt år havde en autorisation. Men den blev inddraget igen, da firmaet ikke kunne dokumentere, at de havde de rette fagmedarbejdere ansat.

I Kontant for tredje gang

Jamal Ali El Masri har i dag fået en ny lærlingeplads, hvor der er bedre styr på tingene.

Men hvem er ansvarlig for det, der foregår i Salkin VVS?

Af CVR-registret fremgår det, at direktøren hedder Niklas Hagemann-Jensen, og staver man Niklas bagfra, får man navnet Salkin.

Men lærlinge, tidligere ansatte og samtlige kunder siger alle, at det efter deres opfattelse er en mand ved navn Kasper, der styrer firmaet.

- Der er nogen, der kender ham som Kasper Jensen, nogen som Kasper Rønn og nogen som Kasper Petersen. Niklas har bare skrevet under, fordi farmand kunne lokke ham, med fede biler og noget tøj, siger Jamal Ali El Masri.

Det viser sig, at der er tale om den Kasper Petersen, som Kontant to gange tidligere har lavet et program om.

I 2017 fortalte vi, hvordan Kasper Petersen fuppede sig frem i både Danmark, Norge, Sverige og Grønland, og i 2014 handlede programmet om bedrageri med blandt andet solcelleanlæg og arbejdsopgaver, som Kasper Petersen modtog betaling for, men aldrig udførte.

Kasper Petersen (th.) ses her foran en af Salkin VVS' biler ved værkstedet i Greve.

Kom traskende som en vild mand

Nu er han så i gang igen og denne gang med sin 20-årige søn, Niklas Hagemann-Jensen, i rollen som direktør.

Niklas Hagemann-Jensen nægter at forholde sig til kritikken af firmaet, og Kontant forsøger derfor at få et interview i stand med Kasper Petersen, men som det fremgår af videoen øverst i artiklen, kan et møde med manden udvikle sig relativt dramatisk.

Niklas Hagemann-Jensen sender denne hilsen til Kontants fotograf, da han kører væk på sin motorcykel.

Tømrer Hans Christian Radich optog videoen i forbindelse med, at han og nogle kolleger tog ud på Kasper Petersens bopæl for at høre, om de kunne få de 400.000 kroner, som de havde til gode hos Salkin VVS.

- Så kommer Kasper traskende hen over pladsen som en vild mand med et baseballbat i den ene hånd og en stor køkkenkniv i den anden hånd, og så råber og skriger han, at vi skal kraftedeme ikke komme og true nogen, fortæller Hans Christian Radich, der stadig ikke har fået sine penge.

Kasper: Jeg forsvarer mig med det, jeg kan

Da Kontant får kontakt til Kasper Petersen over telefon erkender han, at der har været problemer i forhold til Margot Hansens badeværelse.

- Det er fuldstændigt rigtigt. Der har været alt muligt med corona og lange leveringstider, og den første levering blev væk, siger Kasper Petersen.

I forhold til krybekælderen på Amager afviser Kasper Petersen, at han gav sine ansatte besked på kun at skifte to rør og sætte ny isolering på resten.

- Det passer ikke. Det var fordi, de ikke skulle skiftes. Der er skiftet de rør, som var tærede, og så er der sat ny isolering på nogle rør, som ikke skulle skiftes alligevel, siger han og afviser at forholde sig til prisen på 61.000 kroner.

Om episoden hvor han mødte sin underleverandører med kniv og bat, fordi de bad om deres penge, lyder forklaringen, at det var selvforsvar.

- Hvis folk angriber mig på min privatadresse, så forsvarer jeg mig selvfølgelig med det, jeg kan, siger han og erkender, at de ikke har fået deres penge, men at det skyldes, at han selv mangler betaling fra den kunde, de arbejdede for.

Mens Kontant har undersøgt forholdene i Salkin VVS, er firmaet blevet tvangsopløst, men Niklas Hagemann-Jensen står nu registreret som direktør i Sydkystens Bad & Byg, der benytter samme logo som Salkin VVS.