Bilfirma skylder elev over 850.000 kroner

En tidligere elev lagde 200.000 kroner ud for en bil, som han aldrig har fået tilbage. Nu er ægteparret bag bilfirmaet forsvundet.

- Jeg kunne ikke forstå det. Hvordan kunne de fyre mig, når jeg har gjort alt for den virksomhed og knoklet, knoklet og knoklet?, siger Kristian Riis (th.). (© dr)

Der er mangel på elevpladser, og derfor er flere villige til at gå langt for at beholde en ansættelse.

Det gjaldt også for Kristian Riis, der brugte sine forsikringspenge fra en gokartulykke til at lægge ud for en bil til det firma, hvor han var elev.

Pengene kom dog aldrig retur, og da Kristian Riis konfronterede chefen, blev han fyret.

- Jeg kunne ikke forstå det. Hvordan kunne de fyre mig, når jeg har gjort alt for den virksomhed og knoklet, knoklet og knoklet?, siger Kristian Riis til DRs forbrugerprogram 'Kontant', der torsdag aften forsøger at finde ægteparret bag bilfirmaet, Eleka Group, hvor Kristian Riis var ansat.

Du kan se et uddrag af interviewet med Kristian Riis i videoen herunder.

HK: Bevidst udnyttelse af en ung mand

Eleka Group ejes af Alena Supranovich. Hun er gift med Karsten Meyerdahl, der i sin tid ansatte Kristian Riis i Eleka Group.

- Karsten Meyerdahl og Eleka Group kan ikke undskylde sig med sjusk eller manglende kendskab til reglerne. Jeg hælder meget til bevidst udnyttelse af en ung mand, siger Finn Sølvdahl fra HK Handel i Sydjylland.

Finn Sølvdahl arbejder på Kristian Riis’ sag og har regnet sig frem til et samlet krav mod Eleka Group på 856.000 kroner.

Så længe parret er forsvundet, er der dog lange udsigter for nogen form for tilbagebetaling, fordi kravene mod Eleka Group ifølge loven skal overrækkes personligt til ejeren Alena Supranovich.

- Jeg har det rigtig dårligt psykisk

Inden der opstod økonomiske problemer mellem Kristian Riis og Eleka Group, var Karsten Meyerdahl meget omsorgsfuld over for Kristian Riis, der brugte meget tid hos parret privat.

Kristian Riis var taknemmelig over, at han var blevet ansat trods sine varige mén fra ulykken.

- Man kunne altid komme til Karsten, hvis man havde problemer. Han sad med mig til langt ud på natten, når jeg havde opgaver i skolen, fordi jeg er ordblind. Han hjalp med alt, fortæller Kristian Riis.

Alt gik bare galt, og jeg måtte indlægges, fordi jeg ikke kunne sove.

kristian riis

I starten fik Kristian Riis da også pengene tilbage, når han lagde ud for firmaet, og derfor kom det som et chok, da pengene pludselig udeblev.

- Jeg har det rigtig dårligt psykisk med at være blevet snydt på den måde. Alt gik bare galt, og jeg måtte indlægges, fordi jeg ikke kunne sove. Jeg kan jo ikke komme videre med min uddannelse nu, lyder det fra Kristian Riis om forløbet efter fyringen.

Samlet set har diverse samarbejdspartnere, kunder, leverandører og tidligere ansatte et udestående hos Eleka Group, som nu er blevet tvangsopløst, på mere end fem millioner kroner.

I en mail til 'Kontant' skriver en unavngiven person fra en Eleka Group-mail, at Eleka Group erklærer sig uenig i det fremsatte krav på 856.000 fra HK.

’Kontant’ rejser til Frankrig for at finde parret bag firmaet, Karsten Meyerdahl og Alena Supranovich. Programmet bliver sendt torsdag klokken 21 på DR1.

KONTAKT REDAKTIONEN

Format: PNG, JPG, PDF, DOC og DOCX.
Max. 5 MB