Bo Ebsen kunne høre rotterne under gulvet

I halvandet år levede familien i en sand rotteplage

- Det er ikke rart at tænke på, at der var rotter under gulvet.

Sådan siger Bo Ebsens datter, da Jakob Illeborg besøger familien i deres hus i Højen syd for Vejle.

I dag er rotterne væk, men i halvandet år var familien hårdt plaget af de bakteriebefængte gnavere.

Sidder på kanten af skraldespanden

- Det starter herovre ved håndvasken med små lyde, og lige pludselig lugter det underligt, fortæller Bo Ebsen.

Da han åbner køkkenlågen under vasken, sidder rotterne på kanten af skraldespanden. Han anmelder det til kommunen, der sender en rottefænger ud. Han konstaterer, at der er problemer ved kloakken. Det bliver udbedret, og familien går ud fra, at rotterne nu er væk, og problemet er løst.

- Men det er det ikke. Der går ikke ret lang tid, så starter det igen, og så er det den cyklus, der kører det næste halvandet år, fortæller Bo Ebsen.

Må tilkalde en specialist

Det er så grelt, at familien kan høre rotterne pusle under gulvet, når de sidder i stuen, og da en håndværker kommer ud for at brække gulvet op, kan han og familien for alvor se, hvor slemt det står til.

- Han kan ikke røre ved isoleringen, for det er gennemblødt og gennemskidt af rotter, siger Bo Ebsen.

Håndværkeren risikerer at blive syg, hvis han rører ved det, så han tilkalder en specialist, der møder op iført åndedrætsværn og fjerner isoleringen under gulvet.

Katten står og ser snedig ud

Regningen for udbedringen af skaderne, genhusning mens arbejdet står på og opmagasinering af møbler løber op i flere hundredetusinde kroner. Bo Ebsens forsikring dækker heldigvis udgifterne, og familien er i dag tilbage i huset. Men oplevelsen sidder i dem sammen med frygten for, at rotterne kommer igen.

- Katten står engang imellem og ser snedig ud og kigger ind under håndvasken, og så tænker jeg; nej, nej, nej - det skal ikke starte en gang til.

Se "Kontant: Helt til rotterne"

Facebook
Twitter