Børn sendt på kursus: Lærer at leve af lys i stedet for mad

Alternativ behandler påstår, at børn født efter 21. december 2012 ikke behøver at spise. Det koster 7000 kroner at få barnet klargjort til at leve af såkaldt lysernæring. ”Uvederhæftigt og sundhedsskadeligt”, siger børnelæge.

Kay Hougaard mener, at nogle børn kan leve af ernæring fra lys. Kontant sætter fokus på den alternative behandlers arbejde torsdag aften. Se en del af Kontants interview med Kay Hougaard her.

- Der er ingen grænser for, hvem der er i stand til at stoppe med at spise og leve af lys. Evnen omfatter i høj grad også børn, siger Kay Hougaard,

Han er alternativ behandler på Lotus Healthcare i Århus. På Kay Hougaards hjemmeside, levaflys.dk, står der desuden:

”Mange børn, der er født efter den 21. december 2012, har allerede evnen til helt eller delvist at leve af lys afhængig af deres udviklingsniveau. Derfor oplever et stigende antal forældre problemer med at få deres børn til at spise “tilstrækkeligt” mad, eller at børnene er meget kræsne."

Torsdag aften sætter Kontant DR1 fokus på Kay Hougaards arbejde som alternativ behandler. Det viser sig blandt andet, at Kay Hougaard har haft konsultationer med flere børn og deres forældre.

Børnelæge: Det er sundhedsskadeligt

For 7000 kroner aktiverer Kay Hougaard et såkaldt energicenter i hjernen på børnene, og hans påstand er, at de så vil kunne leve helt eller delvist uden mad og i stedet leve af lysets energi.

På hjemmesiden levaflys.dk forklarer Kay Hougaard:

”Jeg guider også forældrene i, hvordan de med deres nye viden og forståelse kan hjælpe deres børn, i stedet for at modarbejde børnenes natur og ligefrem lave “overgreb” på dem.”

Børnelæge og ekspert i ernæring, Annebeth Rosenvinge er meget kritisk overfor Kay Hougaards koncept.

- Behandlingsmetoden er på alle måder helt uvederhæftig og sågar decideret sundhedsskadelig. For mig at se, er der tale om et spirituelt tiltag på en selvopfundet meget afvigende profeti om menneskekroppens fysiologi. Jeg forstår, at der er børn, der reelt går i denne ’behandling’ og det er en ganske alvorlig ting, siger Annebeth Rosenvinge.

Sygt barn var på lyskur

Kay Hougaard fortæller i Kontant om en syg dreng, han har haft som patient. Nogle bekymrede forældre kom til Kay Hougaard med deres et-årige søn, fordi han spiste meget lidt.

- Jeg mærker på ham, og jeg mærker det her energicenter er fuldstændig aktivt og kørende, så jeg siger til forældrene: Lad ham nu bare selv bede om at få noget mad, siger Kay Hougaard.

Drengen er nu to et halvt år gammel. For seks måneder siden fik han en konsultation hos Kay Hougaard igen.

- Der lignede han en Afrika-dreng med stor mave. Meget forkert ernæret. Og vi kan jo kun hjælpe med at give nogle råd og noget homøopatisk medicin, så vi kan få alle de alle de giftstoffer ud af hans krop.

Kay Hougaard er overbevist om, at drengen ser underernæret ud, fordi han får mad.

- Det ender jo nok med, at han dør, fordi han får noget at spise., siger Kay Hougaard.

Børnelæge: Myndigheder bør underrettes

Børnelæge og ekspert i ernæring, Annebeth Rosenvinge mener, at det er decideret omsorgssvigt fra forældrenes side, hvis de sender deres børn til behandling med lysernæring.

- Vi taler her om, at rådet går på, at børn således skal faste. Og tilsyneladende tidsmæssigt ubegrænset. Jeg finder rådet så sundhedsfarligt, at jeg ikke ville betænke mig et øjeblik på at lave en underretning til de sociale myndigheder, hvis jeg fik kendskab til, at forældre valgte denne behandling til deres børn, siger Annebeth Rosenvinge.

Børnelægen mener desuden, at sagen er så alvorlig, at Sundhedsstyrelsen bør gribe ind.

Kay Hougaard har ikke meget tilovers for lægestandens kritik af hans koncept.

- Lægevidenskaben ved jo ingenting om det her, så dem skal man i hvert fald slet ikke spørge om det, siger Kay Hougaard.

Se mere om ”lysernæring” i Kontant torsdag aften klokken 21:00 på DR1.