Brudepar fanget i stort svindelnummer

Jonas Plenge Philipsen og Mette Raun Nygaard har betalt 90.000 kr. for et bryllup, men pengene er væk.

De burde være ovenud lykkelige og glæde sig til deres livs fest, men for Jonas Plenge Philipsen og Mette Raun Nygaard er drømmebrylluppet endt i et regulært mareridt og en økonomisk lussing.

- Vi står og skal giftes 1. september 2018 og har i den anledning booket og betalt Ocean Club, for en kæmpe fest med alt hvad det indebærer, fortæller Jonas Plenge Philipsen.

Den mondæne Ocean Club nord for København har de senere år dannet ramme om en lang række festlige arrangementer, og Jonas Plenge Philipsen og Mette Raun Nygaard glæder sig, til det bliver deres tur.

De betaler 90.000 kr. for festen, der blandt andet består af en fireretters menu med gode vine til 65 gæster, rød løber, DJ og fest til den lyse morgen, som det fremgår af tilbuddet fra Ocean Club.

Bliver brændt af

Jonas Plenge Philipsen og Mette Raun Nygaard benytter sig af et såkaldt ”early bird-tilbud” og sparer godt 6000 kr. ved at betale for hele festen forud.

- Herefter går det galt i kommunikationen, og de er utroligt svære at få fat i, og vi bliver brændt af, da vi skal til menu-smagning. Da vi kommer derud, er der lukket og mørkt, fortæller Jonas Plenge Philipsen.

Parret får en ny dato til menu-smagning, men har i mellemtiden undersøgt Ocean Club nærmere.

- Vi ser den ene dårlige anmeldelse efter den anden på Trustpilot og bliver enormt nervøse, fortæller Jonas Plenge Philipsen.

Mange andre er i samme situation

Det viser sig, at mange andre brudepar har haft dårlige oplevelser på Ocean Club, så Jonas Plenge Philipsen tager ud til stedet for at få en forklaring.

- En mand, vi aldrig har mødt, fortæller os, at vi er blevet snydt sammen med en masse andre brudepar, og at der ingen penge er på den depotkonto, som vores penge skulle stå på. Vi er meget chokerede og har politianmeldt stedet og de personer, vi har haft med at gøre, fortæller Jonas Plenge Philipsen.

DR’s forbrugerprogram Kontant er i kontakt med mere end ti brudepar, som enten har fået aflyst eller flyttet deres bryllup, eller som har booket bryllup på Ocean Club i 2018.

Der kan kun være ét bryllup på Ocean Club ad gangen, men i flere tilfælde har forskellige brudepar booket den samme dato, og det viser sig, at Ocean Club systematisk overbooker stedet. Kontant er kommet i besiddelse af en kopi af ordrebogen, og her fremgår det, at der eksempelvis lørdag den 9. juni i år er mindst tre brudepar, der tror, de skal holde bryllup på Ocean Club.

Ifølge Jonas Plenge Philipsen og Mette Raun Nygaard står en lang række personer i samme situation som dem.

- Vi er bekendt med, at der er mange andre, som står og skal holde bryllupsfest derude, som ikke ved, at de er blevet snydt. Vi er i kontakt med ét andet par, som skal holde fest derude til maj, og som er ligeså vrede og kede af det som os, siger Jonas Plenge Philipsen.

Indbetalinger for over to millioner kroner

Ifølge Kontants oplysninger er der allerede indbetalt mere end to millioner kroner i depositum til Ocean Club for arrangementer i 2018. Stedets direktør, Simone Gregersen, har indvilget i at tale med Kontant.

Hun påstår, at hun slet ikke er den rigtige direktør for firmaet. Hun hævder at være indsat som direktør, alene fordi hun kunne skaffe stedet en spiritusbevilling, og at hun intet har vidst om det svindelnummer, der er i gang. Hun understreger, at hun er meget ked af det på kundernes vegne.

- Jeg ville ønske, jeg kunne holde deres bryllup. Jeg ville ønske en masse ting, men lige nu er situationen bare den, at de penge der er indbetalt, de er ikke indbetalt til mig. Og jeg er ikke klar over, om de penge de er der. Jeg kan ikke få svar på det, siger Simone Gregersen.

Se og hør hendes forklaring i videoen øverst.

Der er mange løse ender i historien om Ocean Club, og lige nu ved de mange brudepar ikke, hvordan det kommer til at gå. De ved ikke, om de kan holde deres bryllup som planlagt, eller om alle de mange penge er tabt.

Kontant leder lige nu efter svarene og arbejder på en udsendelse om Ocean Club, som kommer på DR1 snarest muligt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter