Dansk Folkeparti vil stoppe ulovlig import af hvalpe

Dyrevelfærdsordfører, Carina Due, vil tage sagen op med den nye miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V).

Hvalpene her er kommet til Danmark fra Polen. Ejeren har ikke tilladelse til at importere og sælge hunde.

- Det er noget forbandet svineri, at man skamavler hvalpe på den måde. Det kan være indavl og syge hunde, og det er simpelthen under al kritik.

Så kontant er udmeldingen fra Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Carina Due, efter DR’s forbrugerprogram Kontant onsdag dokumenterede, hvordan illegale hvalpe smugles ind i landet og sælges helt åbenlyst på nettet.

Carina Due vil derfor tage kontakt til Regeringens nye miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), for at få ham til at tage affære.

Vi skal have fast grænsekontrol, så vi kan være sikre på, at alle dem, der kommer op med hvalpe, bliver snuppet.

Carina Due (DF)

- Vi var egentlig godt på vej med Esben Lunde Larsen (V), men nu må vi se, hvor den nye minister står med hensyn til dyrevelfærd, for det er bare ikke godt nok, som det foregår i dag, siger hun.

Køb skal ske med Nem-id

Ifølge Dansk Folkeparti bør køb af hvalpe kræve registrering.

- Ønskescenariet er, at man skal identificere sig med Nem-id for at købe og sælge hvalpe. Så kan du altid spore, hvor de kommer fra. Samtidig vil vi gerne gøre Fødevarestyrelsens Veterinære Rejsehold permanent i forhold til den opsøgende efterforskning, siger Carina Due og henviser til rejseholdets fire måneder lange kontrolkampagne i efteråret.

Skriv til kontant@dr.dk

Har du et tip eller et forslag til et program, som du synes, Kontant skal lave, hører vi meget gerne fra dig.

Skriv en mail eller lav en kort video og send det til kontant@dr.dk

Køberne tænker sig ikke om

I programmet ”På sporet af hvalpesmuglere” fortæller en tidligere tysk bagmand, hvordan hvalpene gemmes i varevogne og køres over grænserne. Og på en video ses, hvordan rumænske hundehandlere afleverer tre hvalpe i Valby i ly af natten.

Også det vil Dansk Folkeparti sætte en stopper for.

- Vi skal have fast grænsekontrol, så vi kan være sikre på, at alle dem, der kommer op med hvalpe, bliver snuppet. Så der er mange steder, man kan sætte ind, og det ønsker vi i Dansk Folkeparti bliver gjort, siger Carina Due.

Hun påpeger samtidig, at ansvaret for at stoppe den illegale hundehandel ikke er myndighedernes alene.

- Vi er nødt til at appellere til fremtidige hundeejere; når I går ud og køber et køleskab eller en bil, så tjekker i fakta, men når I køber en hvalp, tænker I jer overhovedet ikke om. Det skal vi have italesat, så det bliver et no-go at købe hvalpe på den måde, siger hun.

Se "Kontant: På sporet af hvalpesmuglere"