Datingsnyd: Kunder på siden Be2 kontaktes af robotprofiler

De håbefulde singler modtager enslydende beskeder og ser det samme billede på forskellige profiler.

- Jeg savner to-somheden og en at komme hjem til og dele hverdagen med. Jeg savner også en mandefigur til min søn.

Mille Kyhl er single, og som så mange andre prøver hun netdating. Hun falder over siden Be2 og opretter en profil.

Be2 påstår at være Danmarks største datingside, og siden fremstår da også både seriøs og professionel i sit udtryk.

- Kernen i Be2 er personlighedstesten, som hele vor service er baseret på. Umiddelbart efter testen modtager du en personlighedsprofil og en detaljeret beskrivelse af din ideelle partner, skriver Be2 på hjemmesiden og giver nærmest indtryk af at gå videnskabeligt til værks.

Be2 giver succesgaranti og garanterer mindst ti partnerforslag på baggrund af testen.

Forskellige mænd - samme billede

Mille Kyhl tilmelder sig et abonnement på en måned for at se, hvad Be2 kan, men hun får snart fornemmelsen af, at noget er galt.

- Der kommer så billeder frem på en masse profiler, men det viser sig, at det er det samme billede på forskellige mænd med forskellige navne og i forskellige aldre, siger Mille Kyhl.

Hun oplever også at få enslydende beskeder fra de mænd, der skriver til hende, og opgiver til sidst at finde rigtige mennesker blandt de mange robotprofiler på Be2.

Hun skriver til Be2 for at opsige sit abonnement. Det ender i en del skriverier frem og tilbage, før Mille Kyhl slipper ud.

- Man bliver da trist over at betale penge og glæde sig til måske at møde den kæreste, jeg savner i hverdagen, og så får jeg ikke andet end besvær og bøvl med det, siger hun.

Urimelig og grov behandling

Men andre har større problemer. På Trustpilot vælter kritikken ned over Be2. Folk klager over falske profiler og store problemer med deres abonnementer, der pludselig er dyrere end forventet og svære at komme ud af.

Af de 209 anmeldelser på trustpilot lander 95 procent i kategorien dårlig, der betegner en uacceptabel oplevelse, hvor folk mener, der har fået en urimelig og grov behandling.

DR’s forbrugerprogram Kontant har forsøgt at få en kommentar fra Be2, men folkene bag vender ikke tilbage.

Eksemplet Be2 er dog langt fra enestående. Kontant kan afsløre lagt mere problematiske forhold på andre datingsider, hvor forelskede mænd udnyttes systematisk med falske profiler. Her er såkaldte ”operatører” ansat til at skrive med de håbefulde mænd, der drømmer om et møde, der aldrig vil finde sted.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter