Far og søn tog til fodbold i Tyskland med falske billetter

De gav over 1700 kroner for billeterne på siden Viagogo.

Hjalte Frej og hans far tog fra Aarhus til Hamborg uden at vide, at de var blevet snydt.

- Jeg vidste ikke, hvad vi skulle gøre, da scanneren sagde ’forkert’. Jeg var så bange for, at vi ikke ville komme ind.

11-årige Hjalte Frej husker tydeligt dagen, hvor han sammen med sin far, Allan Friis, tager til Hamborg for at se fodboldidolerne fra FC St. Pauli i sæsonens sidste og altafgørende hjemmekamp.

Både far og søn er glødende fans af den legendariske tyske fodboldklub, og nu har Hjalte Frej nået en alder, hvor far søn kan tage på fodboldtur.

Så Allan Friis går nettet for at købe billetter.

Køber billetter til udsolgt kamp på Viagogo

- Jeg handler ikke så meget på nettet, så jeg googler bare kampen og kommer ind på Viagogo.dk. Jeg finder nogle billetter og får nu at vide, at billetterne er reserveret til mig i omkring ti minutter, siger Allan Friis.

Som DR's forbrugerprogram Kontant tidligere har fortalt, benytter Viagogo netop sådanne metoder for at stresse folk til køb. Det virker igen og igen, når folk har udsigt til en eftertragtet oplevelse, og det er netop også tilfældet for Allan Friis.

- Jeg ved, at der altid er udsolgt til deres kampe. Om lidt er der måske ingen pladser tilbage, så jeg køber billetterne, siger Allan Friis.

Han betaler 229 euro - over 1700 kroner - på Viagogo for to billetter. Senere opdager han, at billetterne kun koster hvad der svarer til 340 kroner i almindelig handel. Han har altså betalt fem gange så meget for sine billetter.

Men det skal vise sig, at han er blevet snydt i mere end en forstand.

Fodboldstemning afløst af frustration

Efter den lange togtur fra Aarhus til Hamborg ankommer de to fans til kampen og nyder stemningen ved stadion. Men da billetterne skal scannes ved indgangen, viser det sig, at de er ugyldige.

- Jeg står der med en 11-årig dreng, og vi er taget helt til Hamborg for at få en fed drengetur sammen. Så står vi der og er blevet fuppet. Kampen er fuldstændigt udsolgt, og jeg kan slet ikke bære, hvis vi ikke kommer ind, fortæller Allan Friis.

Han fortæller kontrolløren, hvor og hvordan han har kønt sine falske billetter, og det er langt fra første gang, kontrolløren hører om Viagogo.

- Så siger han; dem kender vi rigtig godt. De sælger rigtig mange billetter til vores kampe, og jeg vil bare kraftigt anbefale, at det gør du aldrig mere”, fortæller Allan Friis.

Allan Friis gik i billethajens fælde på viagogo.dk.

God service redder turen

Men kontrolløren viser sig at have hjertet på rette sted og hjælper de to danske fans, der er rejst så langt for at se kampen.

De får lov til at købe to billetter til kampen, og turen er reddet.

Men de 229 euro, som Allan Friis har betalt for de ugyldige billetter på Viagogo, er det endnu ikke lykkes ham at få refunderet til trods for talrige forsøg.

Kontant har gennem flere uger forsøgt at få en forklaring fra Viagogo, men selskabet vender ikke tilbage.

Derfor drager Jakob Illeborg til London, hvor Viagogo holder til.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk