Fik p-afgift for at parkere uden for usynlig bås

Parkeringsselskab trak klagesag i langdrag, på trods af at afgiften blev udstedt på plads, hvor båsen ikke er synligt markeret.

Peter Mygind Leth arbejder som retsmediciner på Odense Universitetshospital (OUH).

Det er en af Odenses største arbejdspladser, så der er kamp om parkeringspladserne, når tusindvis af medarbejdere, patienter og pårørende hver dag kører til og fra hospitalet.

Derfor ender Peter Mygind Leth en morgen et stykke væk på en anden parkeringsplads belagt med grus, hvor han parkerer bilen.

- Da jeg kommer tilbage senere på dagen, har jeg så fået en bøde, fortæller han.

Ikke synlige båse

Afgiften lyder på på 750 kr. og er udstedt af Park Zone, som håndterer parkeringen på pladsen, der tilhører Syddansk Universitets Sundhedsfakultet. Men da Peter Mygind Leth senere kigger den igennem, er der noget, som ikke helt stemmer.

Jeg kunne se, at det var fordi, jeg holdt udenfor bås. Det undrede mig, for der er jo ikke nogen båse på parkeringspladsen.

Peter Mygind Leth

- Jeg kan se, at det er fordi, jeg holdt uden for bås. Det undrer mig, for der er jo ikke nogen båse på parkeringspladsen, siger han.

De båse, som bøden referer til, er udgjort af nogle rundstokke langs kanten af parkeringsområdet, som det ses i videoen ovenfor. Dog mener Peter Mygind Leth ikke, at disse er til at få øje på.

- Jeg synes ikke, at det er særlig tydeligt. Og slet ikke når parkeringspladsen er fyldt op. Så kan man ikke se stokkene, siger han.

Klagesag trækker ud

Peter Mygind Leth mener ikke, at han skal betale afgiften til Park Zone og vælger derfor at kontakte selskabet.

- Jeg skriver nogle gange, men de giver mig ikke medhold, siger han.

Men FDM's advokat forsikrer ham om, at han har en god sag, som er værd at gå videre med. FDM skriver derfor til Park Zone, men firmaet giver sig ikke og kræver afgiften betalt.

- Park Zone fastholder, at de vil have en retssag. Men da advokaten fra FDM så skriver tilbage, at det er i orden, trækker de sig i sidste øjeblik, fortæller Peter Mygind Leth.

Selv om han slipper for at betale, synes han ikke om håndteringen af forløbet.

- De har jo givet sig, og det er jo udmærket, at de gør det til sidst, men de kunne godt gøre det lidt før, siger Peter Mygind Leth.

Kontant har forsøgt at kontakte Park Zone via mail og telefonopkald for at få en udtalelse, men selskabet vender ikke tilbage.

Se "Kontant: Kampen om p-pladsen"

Følg Kontant på Facebook og deltag i debatten

KONTAKT REDAKTIONEN

Format: PNG, JPG, PDF, DOC og DOCX.
Max. 5 MB