GUIDE: Sådan får du bedre signal på din mobiltelefon

Nye mobiltelefoner har ekstremt dårlige antenner. Her får du en guide til, hvad du selv kan gøre for at få bedre signal på mobilen.

Her kan du få en eksperts gode råd til, hvordan man sikrer sig bedst muligt signal på mobiltelefonen.

Sidder du som så mange andre med en mobiltelefon, der har en ringe antenne, så er der her tre gode råd til, hvad du kan gøre for at optimere signalet, når du ringer fra din smartphone.

Rådene kommer fra Gert Frølund Pedersen, professor ved Aalborg Universitet og en af verdens førende eksperter i antenner.

1. Hold rigtigt på mobiltelefonen

Hånden betyder meget, og mange telefoner er så dårligt designet, at du med din hånd dækker for antennen, når du taler. Så lad være at klemme din telefon og hold løst på midten af den.

2. Brug et headset

Med et headset får du større signalstyrke, da antennen bliver fri fra kroppen. Så bor du langt fra en sendemast, er dette ikke nogen dårlig investering.

3. Den billige løsning

Luk skuffen op, og find din gamle mobiltelefon frem fra gemmerne, og brug den til at tale med. Dem, der ikke bor i tæt befolkede områder, med mange mobilmaster, kan faktisk have brug for to telefoner:

En gammel model til at tale med, og en nyere model, der kan bruges til alle de mange andre funktioner, der i dag er blevet klemt ind i vores smartphones.

Du kan se mere om de elendige antenner i moderne mobiltelefoner i forbrugerprogrammet Kontant torsdag aften klokken 21.00 på DR1. Her bliver den nye iPhone 6s også testet.