Jannis ”tomme” hulmur var fuldt isoleret

Isoleringsfirmaet, der først undersøgte muren, forklarer, at den slags sker og afviser, at der er tale om snyd

Det kan være en god idé at få hulmursisoleret sit hus, og derfor beslutter Janni Kjærgaard fra Hobro sig for at få undersøgt, om hendes hus har behov for isolering i sommeren 2016.

Firmaet KLH Isolering undersøger muren, og beskeden er klar: Muren er tom eller så mangelfuldt isoleret, at den må betegnes som tom.

- Ham fra isoleringsfirmaet borer et hul i væggen udenfor og viser mig på et kamera, at der ingen isolering er, så jeg tænker, at jeg skal have hulmursisoleret, siger Janni Kjærgaard til Kontant.

Der venter en overraskelse

Janni Kjærgaards kæreste kender imidlertid et andet isoleringsfirma, og parret bestemmer sig for at bruge det firma i stedet for KLH Isolering. Men da den nye isolatør piller mursten ud af muren, bliver han overrasket.

- Han kommer ind efter ti minutter og siger, at der ikke er noget at isolere, fordi isoleringen er fin nok i hele hulmuren, siger Janni Kjærgaard.

Hun forstår ikke, hvordan KLH Isolering kan komme frem til det stik modsatte resultat.

- De er jo professionelle, så de burde jo kunne se, at der var isoleret. Jeg synes, det er bekymrende, at de tager ud og snyder på den måde, siger hun.

Den slags sker

Hos KLH Isolering, mener bestyrelsesformand Jesper Køppen Mieritz, at KLH Isolering ville have opdaget fejlen senere.

- Vi konstaterer umiddelbart ud fra undersøgelsen, at det godt kan være, at den pågældende hulmur er tom, fordi det er det, vi umiddelbart kan se. Men hvis Janni nu havde givet os lov til at lave tilbuddet, havde vi højst sandsynligt også opdaget, at der havde været isolering i muren, siger han og forklarer, at den slags sker.

- En gang imellem rammer man ind i nogle tomme rum. Det kan være mellem to batts. Det kan gå galt. Det er en branchestandard, desværre, siger han og afviser, at Janni Kjærgaard er blevet snydt.

Kontant har talt med en stribe husejere, der alle har oplevet problemer i forbindelse med hulmursisolering.