Kontant: Campingsvindler ødelagde ferier på stribe

Kvinden udlejede den samme campingvogn til masser af feriehungrende danskere, men de fik aldrig vognen.

Gitte Månsson Jensen afviser i første omgang, at hun er Gitte Månsson Jensen, da Kontant møder hende.

- Det værste var at skulle fortælle børnene, at de ikke kom på ferie på grund af hende. Det, synes jeg, var det værste.

Bettina Høi Lund sidder tilbage med tomme lommer og enorm skuffelse i stedet for gode ferieminder. For det, der skulle have været en uges campingtur med familien, endte i ingenting.

Som så mange andre bookede hun sin ferie via privat udlejning. Ifølge Ferieudlejernes Brancheforening booker danskerne hvert år 500.000 overnatninger direkte hos private. Over 50.000 af dem finder udlejeren på Facebook, og det gjorde Bettina Høi Lund også.

Hun lejede en campingvogn af Gitte Månsson Jensen via facebookgruppen ’Campingvogn til udlejning’. De aftalte, at familien skulle leje vognen i uge 29 for 2.500 kr.

Men kort før de skulle af sted, blev Bettina Høi Lund og hendes mand mistænksomme, da de opdagede, at campingvognen var dobbeltbooket. De kontaktede derfor Gitte Månsson Jensen, som havde svært ved at svare på deres spørgsmål.

- Hun kunne ikke gøre rede for, hvor pengene var henne, og hun kunne ikke gøre rede for de dobbeltbookinger, der var, fortæller Bettina Høi Lund.

Vognen kommer ikke og pengene er væk

Et andet sted i landet sad Camilla Nissen Ravn på samme tidspunkt og var lige så frustreret som Bettina Høi Lund.

Hun betalte 4.900 for leje af campingvognen i uge 27, 28 og 29, men kom heller aldrig på campingferie.

- Hun skrev til mig om morgenen, hvor vi skulle have campingvognen kl. 12.00, at hun af personlige årsager ikke kunne levere vognen alligevel, fortæller Camilla Nissen Ravn.

Hun prøvede at få Gitte Månsson Jensen til at betale penge tilbage, men heller ikke det kunne lade sig gøre.

- Der gik en del tid, inden hun svarede, at hun ikke kunne betale tilbage, for hun havde ikke pengene, fortæller Camilla Nissen Ravn.

Ingen tur på Langelandsfestival

Det var ellers ikke fordi, der ikke gik penge ind på Gitte Månsson Jensens konto i sommeren 2019. For også Belinda Irene Christiansen betalte leje for en campingvogn. Hun skulle have den i uge 29 og 30.

- Jeg skulle ti dage på Langelandsfestival som frivillig. Jeg var ikke med sidste år på grund af en flytning, så jeg så virkelig frem til, at jeg skulle ned og være sammen med min Langelands-familie i år, fortæller hun.

Men også Belinda Irene Christiansen blev for sent opmærksom på de mange dobbeltbookninger. Pengene var betalt, men familien kom aldrig på festival.

Belinda Irene Christiansen, Bettina Høi Lund og Camilla Nissen Ravn vil ikke finde sig i at blive snydt og fortæller derfor deres historie til Kontant.

- Min datter og mit barnebarn skulle have været med. At melde ud til dem, at vi ikke kunne komme på Langelandsfestival i år, det var hårdt, fortæller hun.

Mange andre er også blevet snydt

De tre kvinder troede alle, de kunne stole på Gitte Månsson Jensen, for hun virkede oprigtig og ærlig, når de skrev med hende, op til at aftalerne blev indgået.

- Hun sendte billeder af sit kørekort og sygesikringsbevis, så jeg tænkte, at jeg kunne stole på hende, fortæller Belinda Irene Christiansen, der før har lejet campingvogn på samme måde uden at blive snydt.

Også Camilla Nissen Ravn havde fået Gitte Månsson Jensens personlige oplysninger og troede, alt var godt.

- Jeg havde fået kørekort og sygesikringsbevis med adresse på, så der var ingen mistanke overhovedet, fortæller hun.

Og de tre kvinder er langt fra de eneste, Gitte Månsson Jensen har snydt. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der tale om 63 forhold.

Er du Gitte Månsson Jensen?

Kontant har gentagne gange forsøgt at ringe til Gitte Månsson Jensen uden at komme igennem.

Jacob Kragelund tog derfor ud til hendes bopæl for at få en forklaring på de mange sager. Her afviste hun først, at hun skulle være Gitte Månsson Jensen, men erkendte så, at det var hende.

Hun afviste også at være sigtet i sagen.

- Sigtelsen er frafaldet, sagde hun, men det var på ingen måde tilfældet.

Gitte Månsson Jensen hævdede også, at flertallet af sagerne var bragt i orden.

- De fleste har jo fået pengene tilbage, forklarede hun, men det passede heller ikke.

Og som det fremgår af videoen her, havde Gitte Månsson Jensen i det hele taget svært ved at forholde sig til de faktiske omstændigheder i sagen.

Ved Retten i Roskilde blev Gitte Månsson Jensen 24. september idømt et halvt års betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste for de 63 forhold om bedrageri med udlejning af en campingvogn, der samlet løb op i 163.000 kr.