Kontant: Fusker blev dømt til at betale 350.000 kroner - har betalt 2.500

Han efterlader sig et spor af ubetalte regninger og sure erhvervsdrivende. Nu forsøger Kontant at få en forklaring

Jakob Illeborg møder Henrik Bjørn Christensen i Herlufmagle, og herfra går turen til både Norge og Sverige.

- Han har betalt 2.500 kr., og det er jo også en start.

Den ironiske kommentar kommer fra Henrik Bjørn Christensen, da Kontant møder ham på hans ejendom ved Herlufmagle.

I fire år har han kæmpet for at få sine 351.500 kr. Penge han mangler for fem solcelleanlæg, han leverede i 2012

Manden, der snød ham, blev dømt for forholdet i maj 2016.

- Han blev dømt til at skulle betale 351.500 inden 14 dage, men han har ikke holdt sin aftale, fortæller Henrik Bjørn Christensen, der altså kun har fået de 2.500.

Gammel kending

Kontant fortalte Henrik Bjørn Christensens historie tilbage i 2014. Manden, der aldrig har betalt for de fem solcelleanlæg, hedder Kasper Petersen. På trods af dommen, der er én i en lang række af domme for blandt andet bedrageri, fortsætter han tilsyneladende med at snyde folk.

Henrik Bjørn Christensen fortæller os om en række andre personer, der er stødt på Kasper Petersen efter vores program i 2014.

- Der er foregået en hel del ting i Norge, så vidt jeg kan forstå. Han har haft en del ansættelser, og han har også haft sin egen virksomhed. Der er købt motorbåde, og der er handlet med biler, fortæller Henrik Bjørn Christensen.

Kontant følger i Kasper Petersens fodspor rundt i Skandinavien, og det viser sig, at han ikke kun har været i Norge, men også i Sverige og Grønland, siden vi talte med ham sidst. Han efterlader sig et spor af utilfredse mennesker, der føler sig snydt og taget ved næsen.

Kan ikke betale

Kasper Petersen er ikke meget for at stille op til et interview, men Jakob Illeborg er i løbende kontakt med ham over telefonen, så vi også får mulighed for at høre hans version af de mange historier. Konkret siger han om aftalen med Henrik Bjørn Christensen:

- Vi har indgået en aftale om, at jeg skal betale 3.000 kr. om måneden. Det er lige startet her i december, forklarer Kasper Petersen.

Henrik Bjørn Christensen er dog langt fra sikker på, at han får alle sine penge, og de folk, Kontant har talt med i Norge og Sverige, står også tilbage og føler sig snydt efter mødet med Kasper Petersen. Det handler blandt andet om en båd, der pludselig brændte og udstyr til en bil for over 100.000 kr.