Kontant undersøger hulmursisolering

Jakob Illeborg møder flere husejere, der fortæller om ejendommelige oplevelser med firmaet KLH Isolering. TV 2 Nyhederne kigger også på firmaet, og ministeren er gået ind i sagen

Kontant er blandt andet i Hobro for at undersøge, om der er isolering i huset her.

Kontant handler i aften om isolering af boliger. Flere husejere har skrevet til redaktionen efter ejendommelige oplevelser med firmaet KLH Isolering, og Jakob Illeborg besøger derfor flere af dem.

Én får at vide, at hendes hus mangler isolering i hulmuren, men da et andet firma skal isolere huset, viser det sig, at muren er fuldt isoleret. Én anden får udført en hulmursisolering, men senere viser det sig, at der næsten ingen isolering er i muren.

I det første tilfælde forklarer KLH Isolering, at de ville have opdaget isoleringen, hvis de havde fået lov til at udføre opgaven. I det andet tilfælde stiller KLH Isolering spørgsmålstegn ved, om det forholder sig, som kunden påstår, da kunden ikke har henvendt sig til firmaet efterfølgende.

- Men hvis der er sket en fejl, så vil vi gerne komme ud og lave det om, siger KLH’s bestyrelsesformand, Jesper Køppen Mieritz.

TV 2 undersøger tilskuddet

Onsdag aften gik TV 2 Nyhederne også ind i sagen med fokus på det tilskud, der kan søges i forbindelse med isolering. I en konkret sag indberetter KLH Isolering, at de har isoleret 82 kvadratmeter hulmur, men ifølge en energirådgiver er det kun 47,5 kvadratmeter af huset, der kan isoleres.

- Fejlen er for stor til at være ren fejlopmåling. Man har simpelthen regnet på at få et tilskud, som gør, at virksomheden tjener lidt bedre på det, sagde energirådgiveren til TV 2 Nyhederne, der oplyser, at samme fremgangsmåde er benyttet på 50 huse på samme vej.

Ministeren ser på sagen

Til TV 2 siger Jesper Køppen Mieritz, at det ikke er umuligt, at der kan være fejl i deres indberetninger:

- Vi har i dag det suverænt største firma med de suverænt fleste isoleringer per år. Jeg kan ikke udelukke, at der er enkelte tilfælde, hvor vi har begået fejl af faktisk karakter eller anden karakter. Det sker, når vi er så store, som vi er, siger han til TV 2 Nyhederne.

Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt er nu gået ind i sagen. Han afventer en undersøgelse af indberetninger om energitilskud fra Energistyrelsen. Den kommer i starten af februar.

FacebookTwitter