Kritiseret for at malke udsatte mennesker: Nu politianmeldes privat socialrådgiverfirma

Dansk Socialrådgiverforening har meldt Bisidderhjælpen til bagmandspolitiet efter tirsdagens afsløringer.

Lederen af Bisidderhjælpen afviste kritikken fra de tidligere kunder og ansatte i forbrugermagasinet Kontant tirsdag aften. (© dr)

Politiet går nu ind i sagen om det private socialrådgiverfirma Bisidderhjælpen.

Tirsdag kunne DRs forbrugermagasin Kontant afsløre, hvordan det landsdækkende firma, der tilbyder hjælp og rådgivning til borgere, og som har en socialsag kørende med det offentlige, har malket udsatte mennesker for tusindvis af kroner.

Både tidligere ansatte og kunder rejser den alvorlige kritik af firmaet. Kontant har blandt andet talt med syv tidligere kunder, der har modtaget regninger på beløb mellem 8.800 og 34.000 kroner, uden at Bisidderhjælpen har levet op til deres løfter om at hjælpe dem ud af de klemmer, de var havnet i.

Den kritik afviser Pia Larsen i programmet.

I programmet møder man blandt andet en ung kvinde med ADHD, som lider af angst og er ude af stand til at passe et almindeligt arbejde. Hun ønsker Bisidderhjælpens hjælp til at komme ud af kontanthjælpssystemet og få et fleksjob.

Men hun får ikke et fleksjob. Til gengæld får hun en regning på 11.000 kroner.

Nogle af de tidligere ansatte er socialrådgivere, og torsdag skred Dansk Socialrådgiverforening så til politianmeldelse af firmaet.

Fagforeningen har henvendt sig til SØIK, bedre kendt som bagmandspolitiet, for at få undersøgt firmaet, fortæller formand Mads Bilstrup.

- Vi har en viden fra vores tidligere ansatte socialrådgivere om, at der har været nogle forkerte lønudbetalinger, og at man har faktureret nogle af klienterne forkert og dermed alt for dyrt, siger han.

- Derudover har nogle af de tidligere ansatte oplyst os om, at firmaet og firmaets indehaver Pia Larsen har lavet noget regnskabsfusk og har flyttet lidt rundt på nogle af de økonomiske midler.

En af de socialrådgivere, der i Kontant stod frem og rejste kritik af Bisidderhjælpen, er Kirsten Jensen.

- Når man finder ud af, hvad konceptet dybest set drejer sig om, bliver man faktisk flov i sin egen færden: at man som socialrådgiver er med til at malke folk, der er så sårbare, lød det i programmet.

Mads Bilstrup mener også, det er skammeligt.

- Som det fremgik tydligt af udsendelsen, har firmaet og firmaets indehaver ingen moral, mener han.

Bisidderhjælpen er nu under konkursbehandling. Firmaet er lukket ned, og alle medarbejdere er sendt hjem.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Pia Larsen, direktør for Bisidderhjælpen.

Facebook
Twitter