Lissy Möller blev flået da hun ville give sin søn billetter til Metallica

Hun kom i kløerne på en grisk billethaj, der organiserer sin forretning med stråmænd og tjener godt på den illegale fidus.

Tre billetter til Metallica i Boxen i Herning til 1600 kroner alt i alt.

Det er en stor udskrivning for Lissy Möller, men sønnen Simon Möller er stor fan af det amerikanske band, så tilbuddet på siden Viagogo.com frister hende.

- Da han ser, at Metallica kommer til Danmark, vil han gerne til koncert. Simon er autist så det med mange mennesker samlet på et sted, det er ikke lige ham. Men lige det her ville han gerne, fortæller Lissy Möller.

Jeg får simpelthen et chok

Hun indtaster sine kreditkortoplysninger og køber billetterne, men glæden over at kunne give sin søn den store oplevelse, bliver hurtigt afløst af frustration.

- De skriver tak, fordi jeg har bestilt billetterne, og de har trukket 6803 kroner på min konto. Jeg får simpelthen bare et chok. Det er jo næsten, hvad jeg får udbetalt om måneden. Det er utroligt mange penge, siger Lissy Möller.

Hun forsøger nu at annullere handlen, så hun kan få sine penge tilbage, men det er ikke nemt.

- Jeg kontakter min bank og får at vide, at jeg først skal kontakte firmaet Viagogo, men dem kan man bare ikke komme i kontakt med. Der er ingen telefonnumre eller adresser, forklarer hun.

En velkendt billethaj

DR’s forbrugerprogram Kontant undersøger sagen for Lissy Möller. Af billetterne fremgår navnet på den person, der i første omgang købte dem. Han viser sig at være stråmand for en billethaj, der har tjent rigtig mange penge på ulovligt videresalg af billetter.

Billethajen har ud fra et forsigtigt skøn tjent et femcifret beløb det seneste år. Han har organiseret sin illegale forretning med et netværk af stråmænd, der køber billetter for ham mod en fortjeneste på ti procent.

Ved en koncert med det amerikanske band Interpol i DR’s Koncerthus 27. august i år finder Kontant eksempelvis frem til 14 fans, der alle har købt deres billet af billethajen, der alene ved den koncert har han tjent mindst 14.000 kroner.

Men på flere af deres billetter er den oprindelige køber angivet som en KM. Initialerne viser sig at stå for Kim Mathiesen, og det navn ringer en klokke hos Ticketmaster - en af verdens største billetudbydere.

- Han er en af dem, der er på vores observationsliste, som vi kigger på, og som har nogle unaturlige og ulogiske transaktioner, siger administrerende direktør i Ticketmaster Danmark, Jakob Lund.

Også i DR Koncerthuset har de bemærket, at KM køber mange billetter.

- Det er en meget, meget flittig billetkøber. Jeg ved ikke, om det er en flittig koncertgænger også, men han har købt hundredvis af koncertbilletter de foregående måneder, siger Leif Lønsmann, der er chef for DR Koncerthuset.

Som sunket i jorden

Kontant forsøger at komme i kontakt med Kim Mathiesen for at få en forklaring og for at høre, om Lissy Möller kan få sine penge tilbage, men billethajen er en svær mand at træffe.

Trods flere opkald, mails, sms’er, beskeder på Facebook og en besked i hans postkasse har Kontant intet hørt fra Kim Mathiesen, og det har heller ikke været muligt at træffe ham på hans adresse syd for København.

Billetformidlingstjenesten Viagogo.com, der gør det muligt for billethajerne at drive deres lyssky forretninger ønsker heller ikke udtale sig.

Men Kontant forfølger sporene i ind- og udland, og Jakob Illeborg undersøger, hvor organiseret den ulovlige billethandel er blevet de senere år.

Facebook
Twitter