Maria-Louises et-årige søn slugte et batteri og døde

Syren fra batteriet ætsede sig gennem den lille drengs spiserør og ind i hovedpulsåren.

- At en så lille ting kan ødelægge så meget. Det havde jeg aldrig nogensinde forestillet mig.

Maria-Louise Thyrrestrup gennemlever i november 2008 alle forældres største frygt. Hun mister sin søn Christian, da han er bare et år gammel.

Han har slugt et lille knapcellebatteri. Syren fra batteriet ætser sig ind i hans spiserør og ind i hovedpulsåren.

- Der står blod ud alle steder. Både fra mund og næse. Jeg tænker, hvad sker der? Hvad foregår der? Og da jeg snakker med 112, kan jeg huske, han siger, han må have feberkrampe og bidt sig selv i tungen. Og jeg råber bare i telefonen; det er ikke feberkramper, siger Maria-Louise Thyrrestrup.

Maria-Louise Thyrrestrups søn Christian døde, efter han havde slugt et knapcellebatteri.

Christian dør senere på Slagelse Hospital.

- Der går jeg fuldstændig i chok, og jeg kan bare huske, jeg står klokken fem om morgenen og prøver at ringe til dagplejemoren for at fortælle, at Christian ikke kommer.

Ved obduktionen finder lægerne det lille batteri i spiserøret. Maria-Louise Thyrrestrup mener, det kom fra et elektrisk fyrfadslys.

Nemt at få batterierne ud

De små batterier bruges også i rigtig meget legetøj. Da de kan udgøre en kvælningsrisiko, er der krav om, at man skal bruge værktøj for at få adgang til batterierne, hvis legetøjet er til børn under tre år.

Men som Kontant i denne uge kan fortælle, er der masser af legetøj i omløb, hvor det er relativt nemt at få de små batterier ud.

I USA har der været stort fokus på problemet. Her viser en opgørelse, at mere end 3.500 mennesker hvert år sluger batterier.

Herhjemme er Sikkerhedsstyrelsen opmærksom på problemet - blandt andet i forhold til dillen med fidget spinnere.

- Vi har lavet markedskontrol og undersøgt 21 Fidget Spinners fra fysiske butikker og webshops. Efterfølgende har vi sendt tre til yderligere test. De, som vi tester, er blandt andet Fidget Spinners med lys og batterier. Vi vil have dem testet grundigere og forventer svar på testene i løbet af de næste uger. Er der farlige fidget spinners imellem, vil de blive kaldt tilbage, skriver styrelsen i en mail til Kontant.

Vil advare andre

Maria-Louise Thyrrestrup har i dag datteren Carolina på fire år.

- Lige nu har jeg det jo godt. Jeg har jo Carolina, og vi lever med det her sammen som familie. Det er jo aldrig noget, man kommer over, men man lever med det.

Hun håber, hendes historie kan gøre forældre og myndigheder opmærksomme på faren ved de små batterier.

- Der bør simpelthen være noget opstramning på det område. Jeg kan gå ned i de her 10-20-kroners markeder og finde ting med batterier, der kan falde ud. Jeg har fået en lærestreg, og jeg køber det ikke, men der kan være andre, som ikke er klar over det og går ned og køber de her ting, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter