Mor fik gigantisk stød, da hun ville oplade legetøj

I udlandet er de brudt i brand og har forårsaget alvorlige ulykker. Nu har en dansk mor fået et meget voldsomt stød, da hun ville oplade sin søns segboard.

Kamilla Byriel ville glæde sin søn Villads og købte derfor et segboard med hjem til ham fra en rejse. Men til en fødselsdag for Villads’ storesøster, hvor alle gæsterne vil prøve boardet, går batterierne døde og Kamilla Byriel sætter det til opladning.

- Så får jeg simpelthen et gigantisk stød, der går gennem hele kroppen, forklarer hun til Kontant.

- Jeg har jo fået stød før på andre ting stød får man jo engang imellem ved at røre ved et eller andet, fx et stødhegn eller et eller andet, men det her det var bare et rigtigt stort stød, forklarer Kamilla Byriel.

Og desværre sker det ikke bare én enkelt gang. En mandlig gæst til fødselsdagen forsøger efterfølgende at tage segboardet ud af op opladeren.

- Han flipper fuldstændig ud og siger: ”hold da op et stød jeg har fået, det er helt vildt”, fortæller Kamilla Byriel om episoden.

Varige skader kan opstå ved stød

På arbejdsmedicinsk klinik i Herning ser overlæge Anette Kærgaard netop folk som har fået stød.

- Jeg har haft patienter, som har været ude for almindelige strømstød, som har vedvarende problemer med at føle med hænderne eller også synes at kræfterne er nedsatte, forklarer Anette Kærgaard.

- Vi ved ikke, hvor hyppigt, det sker, men vi ved, at 230 volt, som der er i stikkontakten, det kan være med til at give varige skader, hun forklarer, at grunden til man ikke kender til hyppigheden, er fordi mange folk ikke tager til lægen eller hospitalet, når de har fået stød.

- Der skal gå rigtigt meget galt, før sådan et strømstød medfører rigtigt alvorlige følgevirkninger, men det kan ske, siger Anette Kærgaard.

Tag på skadestuen

Segboards henvender sig typisk til børn og unge, og det mener lægen er særlig problematisk.

- Det ville da være dybt ulykkeligt med et barn, der får strømstød, fordi hvad der umiddelbart sker på sigt, det er jo det er vanskeligt at afgøre, siger overlægen.

Anette Kærgaard understreger, at man altid skal være forsigtig med elektriske apparater.

- Faldgruberne det er selvfølgelig der, hvor vi i god tro, tager ved ting, som vi ikke regner med er er strømførende, slår Anette Kærgaard fast.

Se Kontant i aften kl. 21.00 på DR, hvor programmet ser nærmere på segboards fra Bilka.

Tip redaktionen på kontant@dr.dk