Nye mobiler dumper test af antenner

Ny test afslører, at antennerne i moderne mobiltelefoner er ekstremt dårlige. Det fortæller Kontant på DR1 torsdag aften.

I Kontant torsdag aften klokken 21.00 på DR1 får flere telefonejere sig en overraskelse, da de ser, hvor dårlige mange telefoners antenner faktisk er.

I dag er mange af os dybt afhængige af at have vores kalender, ur, kamera, e-mail og GPS i lommen.

Det der i sin tid startede ud som en telefon, man kunne have med på farten, er med årene blevet en slags minicomputer med et hav af smarte funktioner.

Problemet er bare, at det er gået ud over mobiltelefonens oprindelige funktion: At ringe op og modtage opkald.

Alle producenter dumper test

Forbrugerprogrammet Kontant afslører nu, at antennerne i de nyeste mobiltelefoner er ekstremt dårlige. Det gælder for alle telefonerne fra de største producenter på markedet.

Torsdag aften kan Kontant, som de første, offentliggøre resultatet for iPhone 6s på denne liste. Se mere på DR1 klokken 21.00

Listen ovenfor indeholder 36 telefoner, som professor ved Aalborg Universitet og førende ekspert inden for antenner, Gert Frølund Pedersen, løbende har testet.

Han startede i 2013 med de 22 mest solgte telefoner på daværende tidspunkt. Testen udførte han på bestilling for Erhvervsstyrelsen, der ville finde ud af, hvor gode antennerne i moderne mobiler egentlig er. Dengang lød konklusionen, at telefonernes antenner var utrolig dårlige.

- Der er næsten ingenting, der ligner en antenne mere. Det er blevet batteri og skærm i stedet, siger Gert Frølund Pedersen til Kontant.

Siden har Gert Frølund på eget initiativ testet 14 telefoner mere. Og kvaliteten af antennerne i telefonerne er ikke blevet bedre.

Ingen telefoner har en god antenne

For at lave en brugervenlig liste over de i alt 36 testede telefoner, har Gert Frølund Pedersen i samarbejde med Kontant placeret telefonerne på en skala fra A-G, hvor A er bedst og G er dårligst.

Der er dog ingen telefoner, der scorer mere end et ”C”. Det skyldes, at de gamle telefoner, vi husker fra tiden før smartphones, på trods af deres simple teknologi, faktisk var meget bedre til at ringe med.

- Mange af de gamle telefoner, er klare A’ere, siger Gert Frølund Pedersen.

Han understreger, at man i dag har teknologien til at lave ”A antenner” i de nye smartphones, men at dette simpelthen ikke prioriteres, når telefonerne produceres i dag.

Se mere i Kontant torsdag aften klokken 21.00 i Kontant, hvor Gert Frølund også tester den nye iPhone 6s