Peters halvbror er forsvundet: Han skyr ikke nogen midler for at tjene penge

Et dansk ægtepar er forsvundet til udlandet og har efterladt sig mange, der føler sig snydt for flere millioner kroner. Politiet leder efter dem, men ikke engang familien ved, hvor de er taget hen.

Peter Warmind fortæller, at hans halvbror ikke skyr nogle midler for at tjene lidt ekstra penge, om så det går ud over hans egen familie. (© dr)

- Han ser penge. Så ser han muligheder. Og der sker et eller andet oppe i hovedet på ham. Alle hans følelser forsvinder.

Sådan siger Peter Warmind om sin halvbror, da DRs forbrugerprogram 'Kontant' besøger ham.

Peter Warmind er langt fra stolt over at være i familie med Karsten Meyerdahl, som hans halvbror hedder.

- Jeg sidder og bliver helt ophidset over at tale om det.

Betalte ikke løn til sin nevø

Peter Warmind fortæller, at hans halvbror ikke skyr nogen midler for at tjene lidt ekstra penge, om så det går ud over hans egen familie.

Peter Warminds søn kom i klemme, da han var ansat i firmaet Europæiske Bilmæglere, som hans onkel Karsten Meyerdahl drev.

I fire måneder fik han ikke udbetalt løn og måtte derfor køre en sag gennem sin fagforening, Teknisk Landsforbund, som opgjorde hans krav til godt 60.000 kroner.

Se et uddrag af interviewet med Peter Warmind i videoen herunder.

Peter Warmind siger også, at det er svært for ham at drive sit eget bilfirma, fordi folk forbinder hans efternavn med svindel.

- Vi har haft nogle rigtig hårde år, som faktisk har været Karstens skyld. Altså, så er han jo ikke nogen bror for mig, siger Peter Warmind.

45 ofre til fem millioner kroner

Familien er ikke ene om at føle sig svigtet af Karsten Meyerdahl.

’Kontant’ har været i kontakt med 45 ansatte, kunder, leverandører og samarbejdspartnere, der alle har det til fælles, at de føler sig svindlet - især gennem bilfirmaet Eleka Group, som Karsten Meyerdahl indtil fornylig har drevet sammen med sin kone Alena Supranovich, men som nu er blevet tvangsopløst.

Sammenlagt lyder kravene på mere end fem millioner kroner, men ægteparret er forsvundet til udlandet, og ingen ved, hvor de er.

Det er dog lykkedes ’Kontant’ at få mailkontakt med en unavngiven kontaktperson fra Eleka Group. Vedkommende skriver blandt andet:

- Generelt skal det meddeles, at Karsten Meyerdahl ikke har snydt nogen mennesker, og det faktum, at der er kreditorer, som ikke har modtaget deres betaling, skyldes, at Eleka Group Aps kom i likviditetsproblemer.

’Kontant’ forsøger at opspore Karsten Meyerdahl og Alena Supranovich i Frankrig. Programmet sendes torsdag klokken 21 på DR1.

KONTAKT REDAKTIONEN

Format: PNG, JPG, PDF, DOC og DOCX.
Max. 5 MB