Politiet fremstiller egne p-tilladelser ved Politigården

En gåtur rundt om bygningen midt i hovedstaden afslører flere fantasifulde og alternative tilladelser i forruderne. Ledelsen og kommunen vil rydde op.

Der er kamp om parkeringspladserne i det centrale København. Derfor er der indført betalingsparkering for at regulere antallet af parkeringer og parkeringsafgifter i de tilfælde, hvor bilister overtræder reglerne.

Men i området omkring Københavns Politigård få hundrede meter fra Tivoli holder der dagligt biler parkeret med hjemmelavede parkeringstilladelser for medarbejdere på Politigården.

Det handler om, at vi vil sikre politigården mod angreb udefra

Lasse Weng

- Det handler om, at vi vil sikre politigården mod angreb udefra. Set i lyset af at det er en fredet bygning, og vi ikke kan bygge alverden, har vi valgt at lave en barriere af nogle køretøjer, som vi kender, og som vi er trygge ved, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Lasse Weng.

Politiet sikrer altså Politigården med de ansattes egne biler.

Lasse Weng understreger, at tilladelserne kun udstedes til særligt betroede medarbejdere, der har en funktion, der gør, at de skal kunne møde ind med kort varsel.

Kommer i mange former og farver

På billedet her ses en af Politiets hjemmelavede parkeringstilladelser. Der er ikke gjort alverden for at sikre den mod kopiering.

- Vi producerer jo selv de tilladelser, som skal ligge i bilerne, og på den måde har vi styr på, hvem der parkerer her. Vi har jo en tilsvarende liste, som vi kan holde det op imod, siger Lasse Weng.

Farverne på parkeringstilladelserne ændres fra år til år netop for at holde styr på, hvem der har gyldige tilladelser. Kontant har dog fundet tilladelser i flere forskellige farver, og i to tilfælde har medarbejdere blot lagt en såkaldt ”slikkepind” i forruden. I et tredje tilfælde er årstallet på en tilladelse rettet med håndskrift, og tilladelserne varierer i det hele taget en del mellem printede og håndskrevne udgaver.

Alene det at den er ti år gammel gør, at det godt kan være relevant at kigge aftalen efter i sømmene

Jes Øksnebjerg

Politiet og kommunen vil rydde op

Vicepolitiinspektøren medgiver, at der er brug for oprydning.

- Vi har kørt en kampagne i vinterens løb. Men jeg kan så se på jeres billeder, at der er rum for forbedring. Derfor har vi også intensiveret tilsynet yderligere, siger han og tilføjer, at sagerne er overdraget til en juridisk vurdering.

Aftalen om politiets parkering er indgået med Københavns Kommune i 2006. Aftalen er indgået med Center for parkering med udgangspunkt i Politiets særlige behov. Men centerchef Jes Øksnebjerg mener, det er på tide at gå aftalen igennem igen.

- Alene det, at den er ti år gammel, gør, at det godt kan være relevant at kigge aftalen efter i sømmene og se, om den lever op til de formål, der var dengang, og om der måske skal laves nogle justeringer, siger Jes Øksnebjerg.

Jakob Illeborg ser nærmere på parkering og p-afgifter rundt om i landet og møder danskere, der har skrevet til redaktionen, fordi de føler sig uretfærdigt behandlet.

Se ”Kontant: Kampen om p-pladsen”

Følg Kontant på Facebook og deltag i debatten

KONTAKT REDAKTIONEN

Format: PNG, JPG, PDF, DOC og DOCX.
Max. 5 MB