Romance-scam: Mand idømt 2,5 års fængsel for bedrageri

Den 26-årige mand fandt sine ofre på Tinder og indledte stribevis af forhold bygget på løgn.

Her ses Kristian Thanh Lauridsen iført kittel i laboratorielignende omgivelser.

Den 26-årige Kristian Thanh Lauridsen er ved Retten på Frederiksberg idømt 2,5 års ubetinget fængsel i en sag om bedrageri af særlig grov beskaffenhed, rufferi og blufærdighedskrænkelse.

Sagen omhandler 27 forurettede - heraf 25 kvinder - der ifølge anklageskriftet blev svindlet for sammenlagt en million kroner.

- Dommen følger i store træk anklageskriftet, og det er en relativt hård dom, siger anklager Mads Schønning Frandsen.

Næsten alle kvinderne har på et tidspunkt været i et forhold med den tiltalte, der gentagne gange bildte sine ofre ind, at han var læge og forsker i medicinalindustrien for senere at bilde dem ind, at han selv var alvorligt syg.

Udklædning og store biler

Kristian Thanh Lauridsen lod sig blandt andet fotografere i kitler fra Novo Nordisk med selskabets logo og i laboratorier, ligesom han lånte og kørte rundt i store biler. Alt sammen for at give indtryk af at være en succesrig og fremadstormende ung mand med tjek på tilværelsen.

Flere af kvinderne stod i juni frem i DR's Kontant og fortalte, hvordan de forelskede sig i Kristian Thanh Lauridsen, der blev beskrevet som opmærksom og kærlig og ofte inviterede på dyre restauranter og lange gåture i skoven.

Derfor kom det som et chok for dem, når han pludselig fortalte, at han var dødelig syg af kræft og havde akut brug for penge til behandling i udlandet. I et enkelt tilfælde franarrede han en ung kvinde over 700.000 kroner. I et andet tilfælde har han overtalt en kvinde til at lade sig prostituere for at skaffe penge til den fiktive kræftbehandling.

Fandt sine ofre på Tinder

Efter at have svindlet sine ofre afbrød Kristian Thanh Lauridsen forbindelsen til de fortvivlede kvinder, der siden fandt ud af, at det hele var en stor løgn.

- Der lægges i dommen vægt på, at han har brugt samme fremgangsmåde; fået kontakt til kvinderne på Tinder, inviteret dem ud at rejse og så kommer historien om sygdommen. Samtidig har han skabt det her alter ego, som en mand med succes og store biler, siger Mads Schønning Frandsen.

Ifølge anklageren er sagen usædvanlig, da gerningsmanden har kørt bedrageriet så langt ud.

- De typiske sager om romance-scam er netbaserede, men her er gerningsmanden gået skridtet videre og har indledt et fysisk forhold til kvinderne, der har opfattet det, som et kæresteforhold. De har været i et tillidsforhold, som han har udnyttet, siger Mads Schønning Frandsen.

Kristian Thanh Lauridsen har ifølge sin forsvarer Henriik Perregaard udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.

- Det vil vi overveje. Blandt andet fordi dommen er et halvt år længere end anklageren krævede, siger Henrik Perregaard.

Facebook
Twitter