Så dårlig er den nye iPhones antenne

Som de første i verden har forbrugerprogrammet Kontant fået lavet en uafhængig undersøgelse af antennekvaliteten på Apples seneste smartphone, iPhone 6s.

Professor Gert Frølund har testet antennen på den seneste iphone. Han er ikke imponeret.

Hvis du vil have en telefon, der er god at tale i, så kan du godt sparre dine penge og lade være med at købe den nye iPhone 6s, der koster mellem 5500 og 8500 kroner.

Forbrugerprogrammet Kontant på DR kan afsløre, at antennen i telefonen er så ringe, at den på en skala fra A til G, hvor A er bedst og G er dårligst, bedømmes til F.

Det kommer bag på Gert Frølund, der er professor på Aalborg Universitet og en af verdens førende eksperter i antenner. Det er ham der har udført testen for Kontant.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at den var så ringe. Det overrasker mig meget, siger han.

Siden 2013 har Gert Frølund løbende testet mobiltelefoners antennekvalitet. Den nye iPhone 6s placerer sig på en kedelig 30. plads ud af i alt 37 testede telefoner.

Her ses listen over kvaliteten af antenner på i alt 37 forskellige mobiltelefoner.

- Problemet med de nye telefoner er, at antennen indeni ikke fylder særlig meget. Det hele er blevet batteri og skærm i stedet for, siger Gert Frølund.

Slogan: Det eneste, der er anderledes, er alting

Apple sælger sin nye iPhone 6s under sloganet ”Det eneste, der er anderledes er alting”.

Telefonen, der blev tilgængelig i de danske butikker i begyndelsen af oktober, er da også traditionen tro udstyret med en række nye funktioner.

Og Apple får i den grad ret i sit slogan, når man kigger på antennen.

6s’eren har nemlig fået en endnu dårligere antenne end sin forgænger, der er placeret på en 24. plads på listen.

Dette ærgrer Gert Frølund, der havde håbet, at denne telefon ville være bedre.

- Det er den desværre ikke, den er faktisk en lille smule ringere. Jeg troede den ville havde forbedret sig i forhold til 6’eren, siger han.

Kontant har forsøgt at få en kommentar fra Apple, men det er ikke lykkedes.

Sådan testede Kontant telefonen

Gert Frølund har testet den nye iPhone 6s for Kontant efter den gældende standard.

Han har faktisk selv udviklet den metode, der i dag har skabt den internationale standard for, hvordan man tester kvaliteten af mobilantenner.

Testen er udført på Aalborg Universitet og telefonens antennekvalitet er målt efter, hvor god den er til at modtage tale på GSM900-båndet, som ifølge Erhvervsstyrelsens mobilkortlægning giver den bedste dækning i Danmark til mobiltale.