Tre råd: Sådan sikrer du dig mod farligt segboard

Her er tre gode råd, hvis du er bekymret for, om dit segboard er farligt.

Hvis segboardet "brummer" og bliver varmt, så sluk det straks, lyder et af rådene.

I Storbritannien advarer brandvæsenet forbrugere mod de populære segboards, fordi de har forårsaget adskillige brandulykker. Forbrugerprogrammet Kontant har købt et segboard i Danmark for at teste, om det er sikkert.

Ifølge den ekspert, der har udført testen, er segboardet decideret ulovligt, blandt andet på grund af brandfare.

Hvis du allerede har købt et segboard eller har planer om at købe et, så kan det være en god ide at følge et par gode råd.

- Oplad ikke batteriet om natten eller uden opsyn, da et af problemerne er, at batteriet ikke selv slår fra, når det er fuldt opladt. Det kan være med til at starte en brand i batteriet.

- Hvis segboardet "brummer" og bliver varmt, så sluk det straks.

- Hvis dit segborad bryder i brand, så forsøg ikke at slukke branden selv, men skynd dig at få dig selv og andre i sikkerhed, før du kontakter brandvæsenet.

Hvis du mistænker dit segboard for at være brandfarligt eller oplever noget usædvanligt, kan du kontakte Sikkerhedsstyrelsen, så de kan kontrollere, om der er et problem med det pågældende produkt.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer i øvrigt til, at man tænker sig godt om ved køb og brug af segboards. Du kan læse Sikkerhedsstyrelsens råd her (eksternt link).

Se mere om farlige segboards i Kontant i aften kl. 21.00 på DR1