Trods flere domme fortsætter bedrageridømt mand med at lave fup og fiduser

Kontant følger i en fuskers fodspor af ubetalte regninger og frustrerede personer gennem flere skandinaviske lande

Jakob Illeborg forsøger i denne uge at hjælpe en række privatpersoner og små erhvervsdrivende i Danmark, Norge og Sverige.

De har alle én ting til fælles, og det er bekendtskabet med en vis Kasper Petersen, der gennem en årrække har bedrevet tvivlsomme forretninger.

Manden har i dag en stribe domme for blandt andet bedrageri, men det til trods fortsætter han med at indgå aftaler og lave forretninger, hvor dem han handler med som oftest står frustrerede tilbage med store økonomiske tab.

Dømt i maj 2016

En af dem er Henrik Bjørn Christensen. Han mangler 351.500 kr. for fem solcelleanlæg, som Kasper Petersen fik leveret, men aldrig betalte for. Henrik Bjørn Christensen endte med at politianmelde Kasper Petersen.

- Min sag har været for retten i maj 2016, og det er faktisk lykkes at få dømt Kasper Petersen, fortæller Henrik Bjørn Christensen, da Kontant møder ham på hans ejendom ved Herlufmagle.

Kasper Petersen blev dømt til at betale de 351.500 kr. inden 14 dage.

Her ni måneder senere har Henrik Bjørn Christensen kun modtaget 2.500 kr. fra Kasper Petersen. Det er ikke meget ud af det samlede beløb, men som det viser sig, da Kontant følger sporet af den danske fusker gennem Sverige, Norge og Grønland, er troen på, at Kasper Petersen betaler det, han skylder, ofte ikkeeksisterende hos dem vi møder.

- Jeg ved jo, at han skylder så meget andre steder, og jeg står nok langt nede på listen, siger norske Stein Ole Kjær, der lejede et værelse ud til Kasper Petersen, da han boede og arbejdede i Norge i en periode i 2015.

Da Kasper Petersen ikke betalte sin husleje til tiden, forsøgte Stein Ole Kjær at få en forklaring. Næste morgen var Kasper Petersen væk.

Fortsætter i samme spor

Det er ikke første gang, Jakob Illeborg er på sporet af Kasper Petersen.

I 2014 lavede Kontant programmet ”Professionel snydepels” om selvsamme mand.

Dengang som nu mødte vi en stribe personer, der forgæves forsøgte at få Kasper Petersen til at betale det, han skyldte dem eller udføre det arbejde, han var betalt for. En af dem var Henrik Bjørn Christensen.

Og som Kontants research har vist, fortsætter Kasper Petersen tilsyneladende i samme spor.

Kasper: Jeg kunne ikke gøre andet

Under arbejdet med programmet har Jakob Illeborg løbende været i kontakt med Kasper Petersen og forelagt ham de beskyldninger mod ham, han har mødt.

I forhold til dommen i maj og Henrik Bjørn Christensens udestående på 351.500 kr., siger Kasper Petersen, at han er i gang med at betale pengene tilbage.

- Vi har indgået en aftale om, at jeg skal betale 3.000 kr. om måneden. Det er lige startet her i december, fortæller han.

Henrik Bjørn Christensen har dog ikke modtaget de 3.000 kr. endnu.

Anderledes forholder det sig med lejemålet hos Stein Ole Kjær i Norge. Her mener Kasper Petersen ikke, at han kunne handle anderledes i situationen.

- Du har fuldstændig ret i, at det er forkert, at man ikke får betalt den sidste måneds husleje, når man lejer et værelse. Men omvendt - når man står i den situation, jeg gør, og sidder i et helt fremmed land langt ude på fjeldet og har lejet et værelse, fordi jeg skal arbejde og så bliver fyret. Så kan jeg ikke gøre andet end at pakke mine ting og køre, siger Kasper Petersen.

På sin tur rundt i Skandinavien støder Jakob Illeborg også på flere dækadresser og en noget atypisk annonce i en ugeavis i Grønland.