Ungt par må bruge 4.000 kroner ekstra på benzin

Deres bil kører ikke nær så langt på literen som oplyst

Kæresteparret Sarah Würtz og Kasper Gregersen bor i Aarhus, men studerer i Viborg.

Det bliver til mange kilometer hver uge, så da de skal købe bil, går de efter en, der kører langt på literen.

- Vi er studerende, så vi vil gerne have en billig bil, men samtidig skal vi også fokusere på kilometer, da bilen skal bruges til at pendle med, siger Kasper Gregersen.

Valget falder på en hvid WV Up!, som ifølge producenten kører 24,4 km/l. Det afgør sagen for Sarah Würtz.

- Det er mit eneste krav. Jeg er egentlig lidt ligeglad med indpakningen, fortæller hun.

Tester bilen med Kontant

Men som du kan se i Kontant i aften, kører bilen ikke nær så langt på literen, som parret forventer.

Sammen med Jakob Illeborg tester de bilen på ruten fra Viborg til Aarhus, og Kasper Gregersen er på forhånd skeptisk i forhold til de lovede 24,4 kilometer.

- Jeg tror ikke 100 procent på det, for jeg har hørt, at testen bliver lavet under meget kontrollerede forhold. Men jeg tror, at den vil køre langt på literen. Så nu hvor de siger 24,4 km/l, vil jeg sige, at den skal ligge på minimum 20 km/l, siger han.

En slem skuffelse

Men da turen er overstået, viser det sig, at de blot har kørt 18 km/l.

Det betyder, at parret må regne med at skulle bruge 4.000 kr. mere på benzin om året.

- Jeg er skuffet. Det har en kæmpe indflydelse på vores økonomi, og for mig er det jo det, det drejer sig om. Og vi kører jo pænt. Vi har købt en ting og fået noget andet, siger Sarah Würtz.

Kasper Gregersen er også skuffet.

- Det er aldrig i orden at sige i en annonce, at den kører så og så meget, og når man så tester den, så kører den kun 18 km/l. Det er ikke fint på nogen måde, siger Kasper Gregersen.

Direktør: Køberne ved det godt

Hos Danske Bilimportører erkender direktør, Gunni Mikkelsen, at der er en stor forskel på, hvad producenterne oplyser, og hvad bilerne rent faktisk kører på literen. Han tror dog ikke, det kommer bag på bilisterne.

- Jeg tror, bilkøberne godt ved, at der er nogle informationer fra nogle tests, som afviger fra det rent praktiske. Så ja, det er vigtigt, man har dialogen med sælgeren om den måde, man kører på, og hvad man så kan forvente, siger han og tilføjer, at der er et nyt testsystem på vej.

- Så vil det, der kommer til at stå i annoncerne være meget tættere på det, som forbrugerne oplever, siger Gunni Mikkelsen.