VIDEO: Byggeriekspert finder fejl for millioner

Kom med rundt om et hus spækket med fejl og mangler.

Da beboerne på Duemosepark i Farum flytter ind i deres nybyggede huse ved årsskiftet 2013/2014, er det efter flere forsinkelser.

Men det skal snart vise sig, at der venter flere problemer og udfordringer forude. Byggeriet er ikke i orden, og det ender i en syn og skønssag.

- Der bliver lavet syn og skøn på alle husene, og det er så der, man begynder at lave destruktive indgreb og finder ud af, hvor dårligt det står til, fortæller Tommy Bunch-Nielsen.

Han er civilingeniør og direktør i Bunch Bygningsfysik.

Skiller et hus ad

Ved indgrebene står det klart, at fejl og mangler er så mange, at der skal professionel hjælp til på Duemosepark. Beboernes byggeskadeforsikring hyrer Tommy Bunch-Nielsen. Han får til opgave at kortlægge husenes tilstand.

I videoen øverst giver han en rundtur og fortæller hvad han finder.

Efter en grundig gennemgang, hvor Tommy Bunch-Nielsen og hans hold bogstavelig talt skiller et af husene ad, er han klar med prisen for at rette op på sjusk og fejl.

- Det er en lille million pr. hus, og det er sådan cirka en tredjedel af husets værdi, som de skal renoveres for.

Det ender godt

Det arbejde er nu gået i gang, så efter flere års kamp og mange frustrerende udfordringer, kan beboerne på Duemose Park nu se frem til at få de huse, de drømte om og betalte for.

- Det ender godt. Vi får lavet husene i stand, så de er i orden og kan sælges igen, siger Tommy Bunch-Nielsen.

Bygherren har overfor Kontant tilkendegivet, at han ikke er forelagt dokumentation for, at fejl og mangler er i det omfang Tommy Bunch-Nielsen når frem til.

Facebook
Twitter
Emner: