Kopifirma ignorerer Legos sagsanlæg

Lego har sagsøgt Lepin, men kopifirmaet fortsætter med at sælge efterligninger.

Lepin kopierer Legos populære klodser. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Det kinesiske kopifirma Lepin ser stort på Legos sagsanlæg og anklager om ulovlig kopiering, som TV Avisen har omtalt her til aften. Besøger man en kinesisk netbutik, kan man stadig købe en lang række Lego-kopier fra Lepin.

Legos ledelse erkender, at Lego intet kan stille op i sagen, før en kinesisk dommer har taget stilling. Og kopisagen bliver muligvis først afgjort af en kinesisk dommer i september 2017, forventer ledelsen i Lego. I værst fald går der endnu længere tid.

Således kan kineserne købe kopiprodukterne fra Lepin i mange måneder endnu, hvilket giver Lego problemer.

-Vi har et problem, når nogen direkte kopierer vores produkter. Det kan give dårlige oplevelser for forbrugerne, og vi kan ikke garantere for sikkerheden. Desuden er det brud på vores på vores rettigheder, som vi har brugt lang tid på at sikre os og brugt penge på, siger Peter Kjær, Vice President i Legos juridiske afdeling.

Lever med det

Flere af kopiprodukterne fra Lepin koster det halve af originalproduktet eller endnu mindre. Dermed er der også risiko for, at nogle kinesere foretrækker Lepin på grund af prisen. I ledelsen af Lego accepterer man, at det kan tage sin tid at få en dom i sagen.

-Det er et vilkår, vi er nødt til at arbejde med i retssystemet, at kopiprodukterne kan være på markedet, imens sagen kører, og domstolen ikke har taget stilling til sagen. Det må vi leve med, siger Legos Peter Kjær.

Det er ikke første gang, at Lego bliver forsøgt kopieret. I takt med at Lego er blevet mere kendt i Kina, er det blevet mere attraktivt at efterligne det danske firma.

Kopifirmaet Lepin skiller sig dog ud fra de andre kopister ved at have fremstillet mange forskellige vellignende Lego-kopier på meget kort tid. På det seneste har Lepin formået at kopiere nogle af de dyre og avancerede Lego-produkter. Og tilmed kopieret Legos emballage.

Et af kopi-produkterne har DR Nyheder købt for at undersøge det nærmere. Der er tale om Lepin Wall, som du kan se mere om her:

Det er ikke lykkes for DR Nyheder at få en kommentar fra Lepin til sagsanlægget fra Lego.