Kraftigt opsving i USA i vente

Økonomerne i Danske Bank vurderer, at det økonomiske opsving i USA bliver større end oprindeligt ventet, men der er fortsat udsigt til, at den europæiske økonomi kun bliver hevet delvist med.

Økonomerne i Danske Bank vurderer, at det økonomiske opsving iUSA bliver større end oprindeligt ventet, men der er fortsat udsigttil, at den europæiske økonomi kun bliver hevet delvist med.

- Den amerikanske økonomi har i dette halvår haft masser afmedvind fra aktiemarkedet, skattelettelser, konverteringer og ensvag valuta. Dette skub er tilstrækkeligt til at skabe etoverbevisende ryk i investeringer og beskæftigelse og igangsætte etselvbærende opsving, skriver Danske Bank.

Investeringer driver udviklingen

Banken vurderer, at væksten i USA fremover vil blive drevet afinvesteringerne frem for privatforbruget, der ventes at gå en takned i gear. Det vil give et mere naturligt og holdbart leje i dekommende kvartaler.

Accelerationen i økonomien har givet en endnu større effekt iAsien, hvor kombinationen af stadigt mere undervurderede valutaerog lave amerikanske renter har skabt et massivt opsving.

Det svage led i kæden i det begyndende globale opsving er fortsatden europæiske økonomi, og selvom der så småt er tegn på bedring iEuropa, er det endnu for tidligt at vurderes slutresultatet.

For erhvervstillidsindikatorerne i Euroland har været drevet afde finansielle markeder og fremgangen på det nordamerikanskekontinent, og ikke af vækst i Europa, hvor virksomhederne fortsatlider under styrkelsen af euroen, anfører banken, der dog aner lidtlys for enden af tunnelen.

- I de kommende kvartaler bliver vækstimpulserne fra USA ogAsien så stærke, at de vil få overtaget. Væksten i europæiskøkonomi vil komme op i tempo, men der bliver ikke tale om bragendevækst i Europa i 2004, lyder vurderingen fra Danske Bank ifølgeRB-Børsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk