Krav på lønforhandling under barsel

Selv om du er på barsel, har du krav på at komme til lønforhandling på lige fod med dine kollegaer. Det viser en ny dom fra Retten i Horsens.

Selv om du er på barsel, har du krav på at komme til lønforhandling på lige fod med dine kollegaer. Det viser en ny dom fra Retten i Horsens. (Foto: valsilvae © Stock exchange)

Hvis dine kollegaer kommer til lønforhandlinger og får lønforhøjelser, mens du er på barsel, så har du også ret til det. Det viser en ny dom fra Retten i Horsens, skriver HK i en pressemeddelelse.

Sagen handler om en kvinde, der var ansat som kundeserviceassistent, og gik glip af lønforhandlinger på sin arbejdsplads i oktober 2007, fordi hun var på barsel.

I hendes ansættelseskontrakt stod der ellers, at der ville være lønforhandlinger hvert år i oktober, men hun blev ikke indkaldt, da hun gik derhjemme og passede sit nyfødte barn.

Det mente HK var i strid med ligebehandlingsloven og de fik også medhold i retten. Derfor er kvinden nu blevet tilkendt en erstatning på 11.000 kroner.

Fik ikke ny stilling

Kvinden følte også, at hun var blevet snydt for en bedre stilling i virksomheden, fordi hun var gravid. For da en administrativ stilling, som hun gerne ville have, blev ledig kort efter, at hun havde meddelt, hun var gravid, fik hun den ikke.

I stedet fik hun i en mail den begrundelse, at ”beslutningen om, hvem der skulle varetage de administrative opgaver, helt naturligt var berørt af, at virksomheden vidste, at hun skulle gå fra i løbet af sommeren”.

HK mener, at dette også er et brud på ligebehandlingsloven, men fik ikke medhold i retten. Nu overvejer de at anke sagen.

Facebook
Twitter