Krifas hovedbestyrelse fyldt med chefer

Det er ikke almindelige lønmodtagere, der dominerer hovedbestyrelsen i den alternative fagforening Krifa. Flertallet har tværtimod direktør- eller lederstillinger.

(Foto: Torsten Raagaard)

En HR-chef, en generalsekretær i en kirkelig organisation og en netop fratrådt personaledirektør i en kommune.

Det er langt fra almindelige lønmodtagere, der springer i øjnene, når man ser nærmere på Kristelig Fagforenings hovedbestyrelse.

I den aktuelle sag om Restaurant Vejlegården har Kristelig Fagforenings formand ellers understreget, at Krifa er "en rigtig fagforening".

Flertallet er chef eller leder

Men en gennemgang af bestyrelsesmedlemmerne, som DR Nyheder har lavet, viser at hovedbestyrelsen består af adskillige chefer, ledere og direktører med personaleansvar.

Seks ud af 11 hovedbestyrelsesmedlemmer har chef- eller lederstillinger, heraf har fire personaleansvar. To øvrige bestyrelsesmedlemmer kommer fra direktørstillinger med personaleansvar.

- Det synes jeg virker meget mærkeligt. Jeg ville nødig være kunde i en forretning, hvor arbejdsgivere eller folk med ledelsesansvar, skal varetage mine interesser som lønmodtager, siger LO's næstformand Lizette Risgaard til DR Nyheder.

Godt med en broget buket

Ulla Kusk, der sidder i Krifas hovedbestyrelse, var indtil for få måneder siden HR- og personaledirektør i Greve Kommune. Før det har hun haft direktørstillinger i flere andre kommuner og et amt.

-Det er rigtig godt at have en hovedbestyrelse, der består af en broget buket af mennesker med forskellig tilgang til tingene, siger Ulla Kusk til DR Nyheder.

Gammeldags holdning

Hun kan ikke se noget underligt i, at der sidder chefer i en fagforenings hovedbestyrelse.

- Absolut ikke. Arbejdsgivere og arbejdstagere har samme interesser med hensyn til at få lavet gode arbejdsforhold. Det er en meget gammeldags holdning, at arbejdsgivere kun er til profit. Det skal være et rigtig godt sammenspil, og så finder man ud af i fællesskab, hvordan man får nogle gode arbejdsvilkår, siger Ulla Kusk.

LO: Uhellig alliance

LO's næstformand kalder sammensætningen af Krifas hovedbestyrelse for en "uhellig alliance".

- Det er klart, at der er interesser som lønmodtager, og der er interesser som arbejdsgiver, og de interesser er ikke de samme, siger Lizette Risgaard til DR Nyheder.

Krifas hovedbestyrelse tæller blandt andre en HR- og IT-chef fra Whiteaway.com, generalsekretæren i den kirkelige organisation KLF - Kirke & Medier, og en tidligere direktør med personaleansvar i alle sine ansættelser.

Facebook
Twitter