Kriminelle forsøger at afpresse teleselskabet 3 for millioner

Teleselskabet 3 har anmeldt et forsøg på afpresning til politiet. Truede med at udlevere kundeoplysninger.

Ifølge politiet er kriminelle i besiddelse af ca. 3.600 kundenumre i 3's kundebase, men der menes ikke at være tale om bankoplysninger eller pinkoder (arkivfoto). (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Natten til fredag blev teleselskabet 3 kontaktet pr. mail af en eller flere kriminelle, der hævdede, at de var i besiddelse af kundeoplysninger om en lille del af 3’s kundebase.

Firmaet skulle betale et større millionbeløb for ikke at offentliggøre oplysningerne. Sagen er anmeldt, og politiet efterforsker den.

Politiet vurderer, at truslen om afpresning er reel, og at gerningsmændene faktisk ulovligt er kommet i besiddelse af oplysninger om ca. 3.600 kundenumre i 3’s kundebase.

Oplysninger er mindst ni måneder gamle

Oplysninger, der p.t. vurderes til at være navn, adresse og cpr-nummer, men ikke bankoplysninger eller pinkoder. Oplysningerne er ikke af ny dato, men mindst ni måneder gamle.

Hos 3 ved man på nuværende tidspunkt ikke, hvordan den eller de kriminelle er kommet i besiddelse af oplysningerne.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvordan oplysningerne er faldet i forkerte hænder, og indtil vi har sikker viden i det spørgsmål, vil vi ikke bidrage til spekulation. Vi afventer resultatet af politiets efterforskning, siger Sidsel Rosendal Olsen, Kundedirektør hos 3.

/DR Nyheder/