Krisen fortsætter på Wall Street: Toneangivende aktieindeks lider kæmpe tab

Industrindekset Dow Jones falder med mere end fire procent oven på historisk fald mandag.

Et billede fra i mandags, hvor det amerikanske aktiemarked for alvor gik i rødt. (Foto: SPENCER PLATT © Scanpix)

Aktiespekulanter fik børskaffen galt i halsen, da det toneangivende amerikanske Dow Jones-indeks faldt 4,6 procent i mandags.

Og i dag er den gal igen, efter at kurserne havde stabiliseret sig de seneste dage.

Indekset er netop lukket med et fald på 4,15 procent, hvilket er næsten lige så slemt som mandagens fald, der var det største procentuelle fald i mere end seks år.

Styrtdyk på aktiemarkedet

Efter flere år med vind i sejlene lukkede det amerikanske aktiemarked med et uventet stort fald. Faldet er det største siden 2011 og fik flere andre markeder deriblandt det danske til at følge efter.

Se Tema

Hermed er aktieindekset faldet med mere end 10 procent de seneste to uger, hvor markedet var på det højeste niveau nogensinde, skriver Reuters.

Flere af de andre toneangivende aktieindeks følger også trop med massive tab. Teknologi-indekset Nasdaq falder 3,9 procent, mens S&P 500 er lukket med et fald på 3,09 procent.

På trods af de massive fald i denne uge så er aktiemarkederne stadig på et langt højere niveau sammenlignet med for et år siden, da Donald Trump blev indsat som præsident.

Smittede af på det danske marked

Efter det seneste rekordfald på det amerikanske marked var der også blodrøde tal på det danske aktiemarked, da det åbnede tirsdag.

Men hen ad dagen rettede C25-indekset med de største danske børsnoterede virksomheder sig og endte med et fald på under to procent.

Det er sandsynligt, at det danske marked endnu en gang åbner i et stort minus i morgen, men til trods for det, bør danske aktiekøbere stadig slå koldt vandet i blodet, fortalte DR Nyheders erhvervskorrespondent, Jakob Ussing, tirsdag.

- Jeg tror, man skal slå koldt vand i blodet. For økonomien har det faktisk rigtig godt i forhold til under tidligere kriser på aktiemarkedet. Man skal også se det her i lyset af, at vi har haft otte år med store aktiestigninger. Og så er det måske ikke så mærkeligt, at der kommer lidt hjemtagning af gevinsterne, sagde han