Krisepakke i USA og udskydelse af OL giver aktiefremgang i Asien

For tredje dag i træk stiger kurserne på det japanske aktiemarked. Det sker efter fremgang i USA.

En stigning i aktierne på Wall Street i USA i går er ikke set større siden 1933, og den har forplantet sig til aktiemarkederne i Asien. (Arkivfoto) (Foto: Kimimasa Mayama © Scanpix)

De seneste dages fremgang på aktiebørserne i Asien fortsætter.

I Japan stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks med omkring fem procent i formiddagshandlen lokal tid. Også i Hongkong, Sydkorea og Australien er der solide stigninger på mellem tre og fire procent.

Som følge af den

globale
coronakrise er der de seneste uger skrællet store værdier af de børsnoterede selskaber som følge af faldende aktiekurser.

Investorerne frygter for virksomhedernes indtjening på grund af de mange

restriktioner
, som regeringer verden over har indført for at
begrænse
smittespredning. Der er bekymring for en global økonomisk nedtur, hvis virusudbruddet ikke bliver dæmpet.

Det er tredje dag i træk, at det japanske aktiemarked stiger markant.

Fremgangen i Asien kommer som følge af en stor stigning i går på børserne i USA. Desuden påvirker det også stemningen positivt i Japan, at

OL
i Tokyo til sommer ikke blev aflyst, men er
udskudt
til næste år.

Dow Jones-indekset på Wall Street sluttede i går med et plus på 11,4 procent på

meldinger
fra
Kongressen
om, at der snart er enighed om en hjælpepakke til den amerikanske økonomi. Der er netop indgået en aftale om hjælpepakken.

Forventningen om en hjælpepakke i USA fik aktierne på Wall Street til at stige. Der er nu enighed om en pakke, som skal til afstemning i Senatet senere i dag. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Stigningen er den største målt i procent på en enkelt dag siden 1933. Men der er stadig langt op til de rekordkurser, der blev sat i USA for bare en måned siden. Det store S&P 500-indeks er stadig 28 procent lavere, end da det satte rekord i februar.

Både G7-landene og den amerikanske centralbank har de seneste dage forsikret, at de er parat til at yde næsten ubegrænset økonomisk hjælp, hvis der bliver behov for det.

/ritzau/

Facebook
Twitter