Kristian Jensen talte om dødsstraf med saudisk udenrigsminister

Udenrigsminister Kristian Jensen har netop været til møde med den saudiske udenrigsminister. Her var blandt andet menneskerettigheder på dagsordenen.

Kristian Jensen fortæller til DR Nyheder, at han fik adresseret en dansk kritik af blandt andet Saudi-Arabiens håndtering af menneskerettigheder under mødet med den saudiske udenrigsminister.

- Vi talte om dødstraf og brugen af fysisk afstraffelse og kvinders rettigheder, fortalte udenrigsminister Kristian Jensen til DR Nyheder, da han tidligere i dag kom ud fra et møde med den saudiske udenrigsminister.

Mødet mellem de to udenrigsministre er et led i det danske erhvervsfremstød, der i disse dage pågår i Saudi-Aaabien.

I denne forbindelse vil en delegation bestående af det danske kongehus, en række ministre og repræsentanter fra erhvervslivet forsøge at styrke dansk/saudiske samhandel inden for bæredygtighed, sundhed, fødevarer, uddannelse og design.

Erhvervsfremstødet har dog mødt massiv kritik fra både interesseorganisationer og partier på grund af saudiernes krænkelser af menneskerettigheder og brug af dødstraf, hvorfor Kristian Jensen også før mødet havde proklameret, at han ville adresserer netop disse konfliktpunkter i mødet med den saudiske udenrigsminister.

Kort efter mødet ville Kristian Jensen dog ikke uddybe, men blot fastslå at blandt andet menneskerettigheder havde været et tema.

- Jeg vil ikke referere fra et fortroligt rum – det er vi nødt til at holde fortroligt, så vi kan tale åbent om de problemer, der er, sagde Kristian Jensen til DR Nyheder.

Kristian Jensen understregede dog, at han ikke ser rejsen til Saudi-Arabien som særlig kontroversiel

- Det her er en rejse, som mange andre rejser. Man bør se på, hvad det her er – en erhvervsdelegation, som skaber gode muligheder for kontakt, arbejdspladser og så videre, understregede udenrigsministeren.