Kritik af højere løn til ikke-rygere

Fagforeningen 3F kritiserer nu en virksomhed, der giver højere løn til ikke-rygere. En smøgpause kan være en lise, lyder det fra 3F. Også socialdemokraten Ole Stavad er utilfreds.

Den skrappe rygepolitik på Jumbo Stillads i Kolding har både fået fagforeningen 3F og politikeren Ole Stavad til at reagere.

Rygere skal ikke have mindre i løn end deres ikke-rygende kolleger, sådan som det sker på virksomheden Jumbo Stillads i Kolding. Det mener fagforbundet 3F, der nu reagerer på den hårde rygepolitik.

- Som ufaglært har du ofte et hårdt ensidigt arbejde, hvor en smøgpause kan være en lise i en hård arbejdsdag. Derfor handler det om at forbedre arbejdsmiljøet, så de ufaglærte får mere overskud i hverdagen og derigennem får det overskud, som det kræver at kvitte tobakken, siger Forbundssekretær i 3F Ulla Sørensen.

Ole Stavad er utilfreds

Medarbejdere, der kvitter smøgerne får tre kroner mere timen på hos Jumbo Stillads. Og dem der vil ryge i arbejdstiden, må selv betale pausen. En af begrundelserne er, at rygerne bliver oftere syge.

Den rygepolitik falder heller ikke i socialdemokraten Ole Stavads smag. Han har derfor stillet spørgsmål til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, om hvorvidt det er lovligt at diskriminere rygere. Han vil også gerne have svar på, om det tilsvarende er tilladt at give københavnere lavere løn end vendelboer, hvis det kan påvises, at københavnere har større sygefravær end vendelboer. Ole Stavad er selv vendelbo.