Kritik: Nationalbankdirektør har ansat nabo til 173.913 kroner om måneden

Helt uden jobopslag har nationalbankdirektøren ansat sin nabo som konsulent, og det kritiseres af flere eksperter.

Nationalbankdirektør Lars Rohde kritiseres for at ansætte sin nabo som konsulent til en månedsløn på 173.913 kroner uden stillingsopslag. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Det vækker kritik, at Nationalbanken har ansat nationalbankdirektør Lars Rohdes nabo som konsulent til en månedsløn på 173.913 kr., uden at stillingen blev slået op.Det kan give mistanke om nepotisme og vennetjenester i en af landets vigtigste institutioner, uanset om det er berettiget eller ej, skriver Jyllands-Posten.

- Det er ikke kønt, uanset hvad den pågældende har af kompetencer og kvalifikationer. En sådan stilling bør slås op. Man kan ikke gøre for, at man bor ved siden af hinanden, men i så fald skal man være ekstra forsigtig, for man skal kunne sandsynliggøre, at der ikke er tale om en vennetjeneste, siger professor Bent Greve fra Roskilde Universitetscenter, der bl.a. forsker i ledelse og organisation.

Også Finn Østrup, professor på CBS, mener, at Nationalbanken ikke har håndteret ansættelsen fornuftigt.

- Det er uklogt, at stillingen ikke er slået op. Der er i sig selv ikke noget i vejen med, at hun er Lars Rohdes nabo, men hvis de havde slået stillingen op, som man gør i andre offentlige institutioner, havde ingen kunnet klandre dem efterfølgende,, siger han.

Tidsbegrænset ansat i august

Konsulenten, Henriette Divert-Hendricks, var tidligere partner i konsulenthuset Implement Consulting Group og arbejdede i den forbindelse som ekstern konsulent for Nationalbanken. 17. august sidste år blev hun ansat direkte af Nationalbanken i en tidsbegrænset stilling.

- Som udgangspunkt slås stillinger i Nationalbanken op, men det overvejes altid, om der er egnede interne eller eksterne kandidater, skriver kommunikationschef Julie Holm Simonsen fra Nationalbanken i en mail til Finans.

Henriette Divert-Hendricks har ikke besvaret Finans' henvendelse.

/DR Nyheder/

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1104815812902275

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk