Kronprinsparret besøger Saudi-Arabien om tre uger

Et meget omdiskuteret kongeligt besøg bliver gennemført i Saudi-Arabien fra 28. februar, oplyser Udenrigsministeriet.

Mogens Jensen og I maj var kronprinsparret på eksportfremstød i Tyskland, og om tre uger skal de med flere ministre og en erhvervsdelegation til Saudi-Arabien og Qatar. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Kronprinsparret deltager i et meget omdiskuteret eksportfremstød til Saudi-Arabien og Qatar fra 28. februar til 3. marts.

Med på turen er udenrigsminister Kristian Jensen, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Desuden består erhvervsdelegationen af 44 virksomheder samt flere danske interesseorganisationer, herunder Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer, Health Care Denmark og State of Green.

Det primære formål med turen er at styrke samhandelen inden for bæredygtighed, sundhed, fødevarer, uddannelse, samt design.

Første dag i Saudi-Arabien vil kronprinsparret sammen med Kristian Jensen besøge medlemmer af den saudiske kongefamilie og i Qatar aflægges der besøg hos emir H.H. Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani.

Både Socialdemokraterne og Enhedslisten har kritiseret, at kronprinsparret skal stå i spidsen for en tur til et land, der beskyldes for at krænke menneskerettighederne. Også Amnesty International har taget afstand fra besøget til landet.

Men udenrigsminister Kristian Jensen forsvarer besøget i Saudi-Arabien:

- Vi er kritiske over for de henrettelser og krænkelser af menneskerettigheder, som er foregået. Det er vigtigt, når vi er ude for at handle, at vi ikke tier stille, men lader vores stemme blive hørt også om de menneskerettigheder, som Saudi-Arabien skal forbedre sig på, siger han til Ritzau.

/DR Nyheder/

Både Socialdemokraterne og Enhedslisten har kritiseret, at kronprinsparret skal besøge et land, der beskyldes for at krænke menneskerettighederne.

Opslået af DR Nyheder på 4. februar 2016