Kryptovalutaer i kursfald efter lækket notat fra Kinas Centralbank

Et notat fra den kinesiske centralbank afslører, at myndighederne er på vej til at stoppe handlen helt.

Den kinesiske centralbank planlægger yderligere skridt for at stoppe handlen med kryptovalutaer. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

De digitale valutaer og betalingssystemer såsom bitcoin, ethereum, ripple og cardano er i nat kommet et skridt nærmere total bandlysning på de kinesiske valutamarkeder.

En embedsmand fra den kinesiske centralbank har efter et møde med regeringen ladet nyhedsbureauet Reuters vide, at der planlægges yderligere skridt for at stoppe handlen med kryptovalutaer.

- På mødet blev der tydeligt efterspurgt tiltag mod de 'nyskabelser', der afviger fra den almindelige økonomi og unddrager sig regulering, udtaler viceguvernør i Kinas centralbank Pan Gongsheng i et notat, som Reuters har set.

Nyheden har fået 98 af de 100 største kryptovalutaer til at falde i værdi. Ifølge indekset coinmarketcap er de fire ovennævnte kryptovaluater i skrivende stund faldet med 11,06 procent for bitcoin, 14,7 procent for ethereum, 21,66 procent for ripple og 20,57 procent for cardano.

Kina har allerede raslet med krypto-sablen

At den kinesiske regering har et ønske om at bremse handlen med de digitale valutaer, der er opstået i kølvandet på bitcoins raketkurs er velkendt.

Kina forbød sidste år Initial Coin Offerings (ICO), som går ud på at indsamle kapital til opstart af en kryptovaluta via crowdfunding. Metoden har været brugt til at rejse startkapital til nye virksomheder.

Samtidig blev nationale kryptovalutabørser lukket, mens bitcoin-mining, hvor brugere stiller computerkraft til rådighed for bitcoin-handel, blev bremset.

I sidste uge viste lækkede dokumenter ifølge Bloomberg, at den kinesiske regering i de seneste seks måneder har forberedt yderligere tiltag mod de kontroversielle valutaer.

Senest har regeringen i Sydkorea, hvor handlen med kryptovalutaer har den største volumen sammenlignet med andre lande, varslet bandlysning af kryptovalutaer fra handelspladserne.

Og i november meldte den russiske regering ud, at bitcoin aldrig vil blive accepteret på landets finansielle handelspladser.

Nationalbanken advarede danskerne før jul

Herhjemme advarede Nationalbankens direktør, Lars Rohde, kort før jul direkte danskerne mod at investere deres penge i bitcoin, som han sammenlignede med at gå på kasino.

- Det er et fuldstændig ureguleret marked. Om værdien er 50 procent større eller mindre om en uge kan ingen sige noget som helst om, lød det fra Lars Rohde.

Da bitcoin blev opfundet i 2009, kunne en bitcoin købes for nogle kroner – i dag har prisen rundet 100.000 kroner. Og det er et afkast, som ingen på de mere etablerede dele af finansmarkederne kommer bare i nærheden af.

Alene i løbet af det seneste år er kursen steget knap 2.000 procent. Derfor er der i øjeblikket stor opmærksomhed omkring bitcoin og andre kryptovalutaer som eksempelvis ethereum.

FacebookTwitter