Kun hver syvende rengøringsmedarbejder er på banebrydende overenskomst

Rengøringsfirmaet Hilfrs overenskomst med 3F vakte opsigt, men kun én ud af syv er med i aftalen.

Kun hver syvende rengøringshjælper hos Hilfr er på overenskomst. (Foto: Grafik: Mette Ehlers © (c) DR)

Når rengøringsbyrden bliver for tung, kan det være rart at få hjælp til at løfte den. Hjælpen kan blandt andet findes hos rengøringsfirmaet Hilfr.

Og med Hilfr får du ikke kun et renere hjem – du kan også købe dig til en renere samvittighed.

Hilfr kunne nemlig for halvandet år siden fortælle, at de havde indgået en prøve-overenskomst med 3F. Det skulle sikre deres rengøringshjælpere mindsteløn, ordnede forhold og styr på skattebetalingerne.

Men overenskomsten er frivillig, og nu viser det sig, at kun 32 ud af Hilfrs 212 hjælpere i dag er dækket af overenskomsten.

Det viser tal, som DR har fået udleveret af virksomheden. Det svarer til, at hver syvende Hilfr-hjælper er på overenskomsten.

Aftalen blev præsenteret som et stort gennembrud. Det var den første af sin slags og skulle bane vejen for, at andre såkaldte platformsøkonomiske virksomheder kunne komme med på lignende aftaler.

Hilfr tilføjer dog, at de overenskomstdækkede medarbejdere står for cirka 35 procent af det samlede arbejde.

- Vi mener ikke, det er nok. Men det er et skridt i den rigtige retning. Vi bilder os ikke ind, at vi er ved endestationen endnu. Vi er undervejs, siger Nicolai Søndergård Kjær, der er medstifter af Hilfr.

Kampen for bedre løn og arbejdsvilkår

Hos fagforeningen 3F er man enig i, at det ikke er tilfredsstillende, at så lille en andel af Hilfrs rengøringshjælpere er på den indgåede overenskomst.

Gruppeformand i 3F Tina Møller Madsen understreger også, at arbejdet for at få flere omfattet af overenskomsten fortsætter.

- Vi er sat i verden for at lave ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Vi vil rigtig gerne lave en fuld, kollektiv aftale, det er der slet ingen tvivl om, siger hun.

Og det giver god mening, at 3F gør en indsats for at lave en ny aftale med virksomheder som Hilfr, siger Anna Ilsøe, der er arbejdsmarkedsforsker på Københavns Universitet.

- Man risikerer, at eksempelvis store udenlandskejede platforme kommer ind på markedet og tilbyder væsentlig ringere løn- og arbejdsvilkår, end det man kan få på den overenskomst, der er på plads nu.

Forhandlinger om ny overenskomst i gang

I øjeblikket overføres Hilfrs rengøringshjælpere til overenskomsten, når de har udført 100 timers arbejde. Man kan dog fravælge overenskomsten, hvis man ikke ønsker at være en del af aftalen med 3F.

Men ét er at få rengøringshjælperne over på overenskomsten. Noget andet er, om forbrugerne vil betale for det.

Når man går ind på Hilfrs hjemmeside skal man nemlig selv vælge, om man vil hyre en såkaldt ”Freelance Hilfr” uden overenskomst eller mindsteløn, eller en ”Super Hilfr” på 3F-overenskomst, som koster minimum 141,21 kroner i timen.

- Vi prøver at skubbe på, så meget vi kan. Men vi kan ikke tvinge forbrugerne til at købe ydelserne fra hjælpere på overenskomst, derfor må det heller ikke blive for dyrt, siger Nicolai Søndergård Kjær.

Prøveoverenskomsten mellem 3F og Hilfr skulle have været erstattet af en egentlig overenskomst 1. august 2019. Men parterne er endnu ikke blevet enige om en ny overenskomstaftale.

Derfor er prøveoverenskomsten foreløbig forlænget til udgangen af året.